真男人一定噴香水+香水點評 (3)

1001 回覆
21 Like 38 Dislike
呢款其實唔差既 好岩daytime office用
要挑剔嘅咪係唔夠creative 出街用有d悶
Bleu 真係不了

知唔知邊到有?SASA問過話無
香港未有 我都等緊試呢隻
外國網都少
有都唔知點寄返黎,集運唔寄香水

知唔知香港幾時出?
個人覺得lazy sunday morning 唔夠long lasting..
夏天好快無味... 可能會出汗既原因...
但係噴得太多下 又有d 濃 自己個鼻又人有d 辛苦
話說有無白麝香(White Musk) 或者木蓮(Magnolia) 做主調既男性香水介紹
用緊jo malone myrrh & tonka 沒藥與零陵香, 有冇其他類似的香水?
Byredo Gypsy water 隻味會唔會好女仔
同品牌可以試試佢隻含羞草與小豆蔻或者黑琥珀與野薑花. Ysl可以試下la Nui de homme
the noir係紅茶味喎講真玩香水咁耐佢係第一枝標榜自己茶香而我又會鐘意 因為佢陣茶味唔係茶葉味 而係真係搵熱水沖開喺茶杯散發出黎嘅味 相比其他茶味香水通常都只係茶葉味 我噴the noir真係喺公司俾人問用緊咩香水

我自己都有gaiac 應該鐘意gaiac都會鐘意the noir 兩個味都比較低調 雖然比較低調但不失層次

我都等緊HK exclusive 如果陣味麻麻我就會買31
如果你係鍾意Tonka bean既味道 我覺得一定要試Guerlain d香水 佢支Tonka Imperiale簡直
另外Le Labo支Tonka 25都可以試下
有時買左D香水 用用下自己唔鐘意陣味都唔知點算 掉又好似好on9 用又過唔到自己
有無人去左diptyque pop up?
見eau de minthe幾好聞,話係厥類植物加簿荷

見門市賣黑色1.4k, selfridges 白色1k

兩個係咪一樣?

有無人用過呢隻 Kiehl's Original Musk?
一開始陣味聞過幾舒服,好似 Baby powder 加咗橙味同花香。

不過上網見到有人話幾個鐘後會有陣老人除,有啲臭唔知真唔真
呢隻香水咩名堂?

邊到有賣?

thx
有無手足係goxip買過香水?

佢係幫一個叫Glow Gorgeous既網賣

知唔知可唔可靠?
Sogo有喇 其實就好似intense又無咁salty 唔錯
有無買到?幾錢?
125ml 880 已買
夠唔夠summer 同last得耐唔耐?

我淨係聞過light blue Zest
Diptyque fans

黑色係edp, 白色透明係edt

Popup 拎左sample冇買
成個個包裝到枝野既味都好summer
Projection比想像中弱 不過勝在真係無intense同light blue嗰2隻咁攻鼻 暫時噴得2個鐘上身未散既
你都去試下丫
好呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞