真男人一定噴香水+香水點評 (3)

1001 回覆
21 Like 38 Dislike
Oud同fougere都好大contrast
白花黎講你鍾唔鍾意jasmine?我覺得sambac好似廁所清新劑
Tea嘅話印象中zoologist嘅macaque做得幾好,另外tous支1920好似大陸康師傅紅茶味
巴打有無試過memo嗰堆leather?支russian leather好rough好man
Fougere我心目中有支男神histoires de parfums 1725
但只能欣賞,我噴上身青到反胃
PT係啊,巴打知唔知有無其他地方
TF嘅皮同oud我都會頭痛⋯⋯
Adp支iris nobile sublime
Ifc間le labo無city exclusive試
諗住去ac試支鼠尾草,我話想試上手,都未黎得切反應,阿姐姐就好慷慨咁對住我手臀噴咗8下但係我著白色裇衫,仲噴到上膊頭咁滯,真係呢⋯⋯多謝晒我今日開咗支新香水,如此這樣就ruined希望我件裇衫唔會變黃
夏天噴有種白花油嘅感覺可能係我皮膚問題
想請教大家
John Varvatos Artisan 系列香港邊度有得試?
謝謝🙏
得灣仔嗰間有得試city exclusive?
香港無係去旅行先試到 ,上次仲喺嗰間香水鋪見到ouch110
係,佢啲review得好生動
有有人用過 Ferrari Bright Neroli ?

外國唔少評論評價極高
話係長效版4711、平價版 Tom Ford Neroli Portofino
唔知真定假
因我幾鍾意4711 陣味(不過唔少外國後生仔會話係阿婆味,我估即等如我哋聞到驅風油味咁
但4711係正宗古龍水,持久力極短
我見都多人話如果想要呢種味但想持久
都會推 Ferrari Bright Neroli 或者 Tom Ford Neroli Portofino
不過前者唔知點解咁受歡迎都停產,後者又太貴,唔敢盲入
無耐前先買完Diptyque 影中之水
近排試咗le labo rose 31後又想買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞