真男人一定噴香水+香水點評 (3)

1001 回覆
21 Like 38 Dislike
我覺得第一下聞落去edt陣味重啲,但擴散度同持久edp好啲

利申:用緊edp
更新返先,上個星期我留comment話枝dior sauvage edp冇味,得好勁嘅酒精味。我之後上網見到話有啲新香水要用幾次同等佢ready

我chok咗枝嘢幾次之後放咗入櫃,噴咗幾日之後果然陣味開始出嚟,同啲friend食飯成圍枱都聞到

想話畀其他巴打知,買枝香水返嚟冇味,chok下佢再用幾次可能就會開始有味(前提係冇變質),而未必係枝香水有問題,不過我買過幾枝香水,都係第一次遇到呢個問題
新香水要等呢回事⋯⋯除非佢新鮮mix出嚟就要嘅,但一般市面上買到嘅,一早「熟成」晒㗎喇。
就算支野靜置咗好耐,喺你買咗佢拎返屋企嗰陣都無可能無搖過下啩
你之前係咪食完啲唔知咩先走去聞支香水啊?
唔係,好肯定係頭幾日用枝香水都冇味,連身邊啲朋友都話聞唔到

然後chok完用咗幾日就開始有味

我見有啲外國佬都話遇過呢個情況,唔知點解
大家有冇試試過serge lutens 同 l artisan 2隻牌子 有冇推介??
Serge lutens 最鍾意Chergui ,
serge lutens 係相對濃烈既香水,建議慢慢試精楚,
試埋Dry down 後先好決定
唔該哂巴 放假去海港城試試
l'artisan 邊度有得試 香港好似冇?
我係淘小樣試 但想買支大支既又唔知邊度有
有fd啱啱喺日本買左
邊支呀
Passage D’enfer
冥府!!! 我都有試過 但對我黎講太沉喇 檀香既話中意le labo 多d
white suede真心好J
tuscan leather 唔識評 係型既味但唔易carry
就快啱天氣用枝by the fireplace
終於開始適合用香水啦
濕熱出汗加香水味
剛剛買多左枝jo malone 鼠尾草
本身用bleu de Chanel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞