真男人一定噴香水+香水點評 (3)

1001 回覆
21 Like 38 Dislike
hermes大地好成熟,而且唔特出
我建議你試多幾款類似既香水 再決定買唔買
唔好一試就即買 呢個價錢好多選擇
大部分專櫃香水都買到
試過大地edt,就算搽咗凡士林打底,留香時間都短,兼冇乜projection
我覺得唔算係好成熟,只可以話冇其他嗰啲咁playful
睇你幾多budget啦
channel blue/dior sauvage/Armani Acqua Di Gio
呢幾隻易買又幾穩陣 價錢公道 不過就公廁少少
Hermes我覺得反而無咁大路 隻味因人而異 我自己就好鍾意
但上面果3隻基本人人都啱
bleu sauvage我麻麻 無乜特色咁
聞完唔會想買
撞就梗架啦呢度都好多人用
但睇下你會唔會考慮埋jo malone
佢都幾多味 同比較有特色 味有d都中性
但起碼唔會係一隻令人討厭既味道
btw我其實都唔太鍾意bleu
反而terre d'hermes仲吸引我
不過問親身邊女仔都係覺得bleu最香
我無問人地意見純粹唔夠吸引我就無買
反而熱門香水 無極烏龍同bvlgari 大吉嶺比較吸引我
知唔知邊到仲有Creed專櫃?
想問下巴打點睇creed既silver mountain waiter
冇追前面個兩個po唔知有冇評價
自己聞過幾款男香最鐘意係呢款
聞落去好舒服
如果唔係因為都幾貴下同埋比較岩男仔噴我都想自己買枝
想問下巴打點睇creed既silver mountain water
冇追前面個兩個po唔知有冇評價
自己聞過幾款男香最鐘意係呢款
聞落去好舒服
如果唔係因為都幾貴下同埋比較岩男仔噴我都想自己買枝
自己鐘意就得啦
我都係用男香多
btw creed好貴
邊到有得試?
自己鍾意就得啦
creed果幾隻都係正嘢黎既

不過真係貴得太誇張
我絲打黎
屋企已經有10幾枝香水
要停手抖抖啖氣
最後買左枝Serge Lutens既Nuit de Cellophane就停左手三個月冇買香水
隻silver mountain water真係好香好正
另外有隻好鐘意既係CK ONE
雖然好街香但都好鐘意
之前去IFC Lane Crawford有個位有得試
好似係IFC
個櫃係Byerdo隔離
上面個幾排係Serge Lutens
下面就有Creed
絲+1
我得四支炸 我比較鐘意中性香同男香
我近排想買無極烏龍 一試難忘
清清地又有d茶香 好特別
無極烏龍係Aterlier Cologne?
我去聞過幾次都聞唔到味
係噴左出黎都聞唔到

smoky
$500內
想問下邊度有得買one million隻香水,真係唔太覺有得買
我見到colourmix有
Smw 真係幾正 d 同事都讚香 都算係crowd pleaser
已經用完一支4oz 第二支都用到一半
fresh 得黎又唔會好似其他citrus base 既香水咁似空氣清新劑
似smw 既bond no. 9 hamptons 我都有支
但係sillage 同longevity 都無smw 咁好
而且比較linear
嫌貴可以買tester 平好多
係呀 我聞過身邊人都聞到
可能我聞衫濃味d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞