不規則分享 | 化妝品 + 護膚 27

1001 回覆
43 Like 4 Dislike
[member]講包裝一定係narsbenifit真係好唔user friendly 帶唔到出街[/member]
不過唔知點解 Chanel HK官網冇咗 Leblanc loose powder
見到得返國際版官網有介紹 唔知係咪停咗產呀sor
用緊長管 粉底液嗰枝 好似係叫鑽光
唔知男韓星咩唇色 幫你唔到
化妝卸得乾淨應該冇事嘅 易出油可以買埋吸油紙吸吸油
想要依種唇色
算唔算橙紅?ysl 大量
用緊 juice beauty peeling 天然有機 夠温和
有無人去美容院做過Aqua Peel?效果如何
我依家返工用緊CDP UV protective cream嗰支防曬 rose色,如果長管粉底液最白既色係咪同支UV cream rose色差唔多白?我之前試UV cream ivory色塊臉係黃咗用咗一次就無用
結婚之前買過10次package做過 一次600到 鼻頭啲粉刺黑頭係無咗,但係一排又出返 我覺得當清潔可以 對於改善皮膚無乜幫助
一路都有做~
當一個月一次嘅深層清潔就算 冇乜太大效果
次次畫完眼線隔一陣就會甩落眼袋果到,成個黑眼圈咁
點先可以唔甩 眼線筆同眼線液都試過都係甩
擺低tg
似珊瑚色?張圖放大落口好朦下
如果本身唇色深 就咁搽呢啲顏色嘅唇膏唔會有呢個效果
完全係
買左枝類似嘅珊瑚色,搽完都睇唔岀隻色
定其實要厚搽?
搽咗遮瑕先再搽唇膏
見過有人會咁做,但好似會好乾咁
調色防曬?之前想買嚟試下代替Chanel隻調色base 但係BA話隻防曬唔可以當base用 所以我冇買到
不過記得我試色嗰陣見到I10應該係白過rose
I系得一隻色 就係I10 所有色號入面最白 瓷白色
O系係warm tone最白 象牙白
B系係cool tone最白 偏粉
去試下先買 色號唔啱都幾煩 不過粉底液3隻10色都應該唔會過黃
暗瘡黎講 石頭瘡真係好難搞
次次都吱到留晒血都無膿頭
今次用左日本白兔牌ge暗瘡膏 用左3日竟然好番8成
唔係咩新野 但都想share 下

缺點就係有d乾 搽太厚會有層白粉乾左係面到
但竟然KO左我粒巨大石頭瘡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞