不規則分享 | 化妝品 + 護膚 27

1001 回覆
43 Like 4 Dislike
好似二百幾?
睇質地估計用得好快
有用 上年夏天用完一枝 好用
絲打們有冇咩 bb cushion 推薦?

之前用開 kgd 幾好用
用完之後心郁郁買左 three 粉底同 cdp bb cushion 用
因為兩隻都有 mix 住用
最後唔知邊隻搞到爛面爛咗四個月都好唔返
灰到⋯⋯
以前我係一粒瘡都冇㗎⋯
夏天想搵新既 bb cushion.. 但 kgd 又冇 cushion
近黎見到有 tf, guerlain & ga 都好多人話好
唔知揀邊個牌子可以遮到我既爛面
又唔會令我皮膚差落去
混油(T區出油 其他部位無出油但唔算乾(?))同埋瑕疵皮
會推介ct fdt定mac studio fix?
而家用緊nars最新個支覺得好lup 係呢啲天氣用先接受到
雪花秀有好多款
聞落有草本味,覺得有小小養膚既效果
落妝唔會皮膚差
但持久度未必係最好
不過老實講
皮膚麻麻最好唔好用cushion,用番粉底衛生啲
始終cushion類產品容易積聚細菌
有暗瘡既話等於每日拍番細菌落面度
同意 我就算用muf黑盒個種密封式cushion都係會用掃上
cushion滋潤型岩哂啲菌加埋cushion密度高既粉撲

之前堅持咗成年淨用粉餅
皮膚好咗好多 無咩生暗瘡
前排轉咗用guerlain氣墊後
皮膚又開始差返
黑頭粉刺暗瘡又出返嚟
仲諗住懶啲用cushion
原來咁差
不過用cushion好似冇咁易氧化
So far 用 foundation 得 kgd 可以返工捱到放工 塊面冇灰左一層咁
Bb, Bm 同 Three 都唔得
仲有咩牌子推薦下呀?
定係我個人皮膚問題?
係呀不過我覺得冇乜去紋去黑眼圈效果
Leaf seed berry 🤤🤤🤤
Keep 到幾耐?
elta md用左一年 幾好用但有啲難推開
搵緊新歡
氧化唔關係咪cushion事架 粉底液可以試下mac studio fix 我用左年幾
呢排香港開始promo有得上網攞試用 你可以去試下
噫你地係想夾份買?
定係本身有絲買左sf+?
我已經買左啦
如果你地有興趣不如我借個ac出黎
有咩產品去乾紋有效?
食緊a酸眼底乾到生左好多紋
Sf+有興趣
我最近皮膚唔好所以冇化妝 暫時未用過
Guerlain唔係算最乾淨架?我見佢唔係海綿,以為ok
有興趣
我都係用過bb,之後用返log-on大大包個類
使用習慣問題,最憎洗bb,用耐咗又凝住佢裡面會發霉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞