不規則分享 | 化妝品 + 護膚 27

1001 回覆
43 Like 4 Dislike
你有冇用埋佢個乳液?用完有冇少咗生暗粒嗰啲
Cushion覺得Aprilskin好用(我勁多瑕疵 遮得好又唔笠)
啱啱轉咗用makeupforever HD用掃上效果好好
但一分錢一分貨
有無人係過Glow Gorgeous個網買過野成日見佢做折 想知真定假貨
覺得anessa藍色嗰支幾水 唔算笠又薄
唔係假野 但係過期貨黎
有呀成set 買左
暗粒又無乜話點少到 我鼻左右都仲有
我買佢個陣係12月 皮膚最乾 乾到甩皮嘅時候
用完係好咗補濕左 起碼塊面唔再係乾爭爭
但其實佢成set補濕我又真係唔係話好推薦,
不過佢個磨沙就真係100分
因為我懶同埋天生黑皮所以好多時會懶唔搽
我覺得絕對係均勻到膚色
但遮瑕度我覺得又還好
微絲血管都遮唔晒 大約遮咗5成啦
黑眼圈更加冇乜點遮到
咁絲打有冇試過上完粉餅再上遮瑕?會唔會好啲呀 我黑眼圈唔算嚴重但係見你咁講好似都唔係好遮到
唔覺喎 用左佢兩set 流金水+乳液都無咩變化
基本保濕咁囉
咁又冇試過 因為我塊面好好彩地冇乜瑕疵我想特別遮
係毛孔同小小黑眼圈
所以我主要都係想均勻膚色

但我見啲review講到佢好高遮瑕
嗰下我覺得係咪我嘅問題
Aprilskin好易甩 同韓式比較水光感都笠wo
但遮瑕真係無得頂 勁過歐美大牌
上個月係日本loft見到無買,原來係 loft 獨家提前有得賣 搞到而家要on99等香港出
絲打們如果混乾嘅話揀bm嘅barepro粉底定粉底液好?thanks
有冇絲係咁...
一直以黎皮膚都幾好,係間唔中會生一兩粒瘡仔
唔知點解突然個嘴敏感甩皮,醫生話發炎,連塊面都好痕好乾嚴重個時要戴口罩唔敢比人睇
我本身夏天混油,而家塊面成日好乾,但T字位都有出油既
有啲咩保濕同mask岩用?
Avene既mask有冇人試過?
gmarket 買過
可以試下 physiogel AI cream
真係會舒緩到乾同少少痕
不過夏天會有少少笠
呢款?定係米白/黃加黑邊黑字嗰個
想問下點先叫過度清潔
利申:油肌
我現家完全係咁既情況
但其實建議sis敏感最好唔好ful mask住
另外有冇sis可以推好用既toner
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞