不規則分享 | 化妝品 + 護膚 27

1001 回覆
43 Like 4 Dislike
勤D洗個粉樸得唔得? CUSHION真係好方便呀
或者GUERLAIN 有隻咩GOLD 既 ,都係補濕OK的
今朝用左givenchy新個隻粉底,好快未食LUNCH就出晒油
我拎左sample咋
不過拎嗰日試埋上面
我要用最白嗰個色號
Sample係自然色完全唔岩我
但我又想試真啲先買
絲會唔會有更詳盡嘅心得
我濕乾都試過 乾上仲好用 所以海棉真係好方便呀
我都好想買小燈泡!唔知好唔好用呢
想問有冇人用過CLARINS 防曬呀?好似好HIT 成日斷貨
用左第一日咋, 上完個樣都幾靚既, 但LAST得唔耐, (不過我今日太趕時間冇上碎粉, 聽日試多次先再話你知
其實平價來講我覺得eco tool 粒蛋好用過rt
rt好容易就發霉
OPERA唇膏原來咁大問題
絲打可唔可以介紹下仲有邊款唇膏好用我好鐘意用opera係因為佢愈塗愈上色, 就算食完野D色都仲係度
混油肌平時用開origin橙色個隻cream
呢幾日覺得有啲lup
大家有無清爽啲嘅面霜/gel推薦?
暫時見Caudalie sobert同clinque好似幾好咁
bobbi brown幾好用 不過啲唇膏有陣味
用緊回購左嘅Clinique覺得幾好,唔貴又大大枝,好清爽好快吸收
等你報告
如果鍾意滋潤型染色唇膏我大推Fresh雖然都兩百蚊支但係好襟用 夠潤夠色
絲打覺得比起黃色個支gel點兩支都被未用過
大推fresh加一
不過夏天用可能會太潤
同埋支野好易溶
利申翻先~我係混乾肌呀
黃色冇用過,感覺好似太油太潤
反而試左呢一隻粉紅色嗰條line,會再水潤啲,好似補左層水喺塊面到咁,所以我夜晚訓前先用佢。
透明就早晚都用
岩岩去左佢官網睇, 係咪"潤色護唇膏"?
D色都幾靚
喔原來佢係物理呀? 試上手覺得佢好清爽幾好用,仲有淡淡地又好香既味.
咁絲打覺得透明呢隻同粉紅呢隻有咩分別
別,邊隻好用啲
你中意MATTE D 定潤D??
平既MAC 好多選擇 平平地幾好, 多色,實搵到你岩既色,多唔同質地
貴DD既ARMANI 紅管,
貴D 既 TOMFORD, PACKING 靚,質地好, 潤得黎又唔會唔顯色
LONG 唔LONG LAST 我就唔留意既, 不嬲都覺得全部唇膏都好易甩
透明會輕盈啲好快吸收,粉紅就會厚實啲搽完仲會殘留喺表面~
透明我就當日常保濕咁用粉紅就係天氣好乾/曬完要補水先用,呢排天氣咁我就少用左粉紅
我覺得可以平平地試左透明先覺得唔夠先轉用粉紅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞