不規則分享 | 化妝品 + 護膚 27

1001 回覆
43 Like 4 Dislike
想問nivea個隻係講緊邊隻
岩先去睇 得anti aging

呢隻丫 有寫q10
見到上個post有絲打話用cle de peau 粉底上碎粉好易浮粉
我用Paul&Joe 碎粉 set cpb 都好long lasting同貼服 妝感係偏霧面同柔焦 去毛孔嘅效果都幾好 出油之後會有少少光澤感 都last到8-9個鐘左右
但係我最愛係Chanel白盒粉餅 用佢定妝極柔焦 睇唔到毛孔 岩岩上面會比較啞光 但係同cpb好夾 過左一陣之後就變奶油肌 同cpb一樣係愈夜愈美麗嗰種
返到屋企望住塊鏡都唔捨得落妝 皮膚超靚 連男朋友都讚
有興趣嘅話去拎sample試下先買我係中性偏乾肌
絲打chanel個粉餅有無名呀?
無行松本清 上網睇下先 感謝
Le Blanc系列嘅 珍珠光采防曬粉餅 SPF 25/ PA+++
遮瑕度好好 同粉底溶埋之後有好靚嘅好自然嘅光澤感
平日用可以懶d連highlight都唔使上
之前係被Bethni燒到先買嘅 都估唔到會咁鍾意
Btw用緊色號係 12 Beige Rose set Cpb I10
應該係粉tone最白
想問下有冇絲打用過medicube個cushion?見啲廣告同評價都標榜遮瑕遮得幾好又冇乜刺激性
期待效果
最近返工需要化妝 有冇化妝品可以推介
前排生暗瘡最近穩定咗 但有好多紅印 易出油
主要都係想化日常妝 遮暗瘡紅印
新手唔知應該買咩好 上網又種類繁多
有冇絲打可以推薦化妝品
budget 同想買咩?
底妝可以用粉餅 疊加完遮瑕都好好
白皮+毒犯黑眼圈表示勁好用 佢有小小peachy ,同我之前用橙色concealer溝出黎嘅色差唔多,遮色超好又唔洗自己溝色
啱啱聽朋友講買咗nyc嘅化妝品 綠色cream遮紅印+碎粉+遮瑕液 好驚會愈化愈生得多暗瘡
想問下有咩唇膏推薦 我比較偏深紫紅 想要男韓星個種色
用左好多隻雙眼皮膠紙 最好都係dup 搭單問有冇雙眼皮膠紙/膠水推介
有冇遮暗瘡印嘅遮瑕推介?我通常上完粉底就落遮瑕,然後碎粉,但上完碎粉後遮瑕就會甩曬我想問邊到出咗問題我已經好輕手上碎粉,我係用碎粉掃印上面
Chanel 邊盒
睇到了sorry 太心急
好燒係咪冇一格放粉樸架?要擺係粉餅上面?
係呀 冇隔間位放粉撲
我都覺得呢個係美中不足之處
衛生方面都ok嘅 叫做有塊白色膠片隔開粉餅同粉撲
不過次次用 次次都要拎走塊膠好煩下
但都值得一提嘅係佢粉撲係雙面設計 一邊絨面 一邊海綿
可以根據返自己想要嘅遮瑕度同妝感去揀用邊面 絨面特別適合補妝用
絲打你平時定妝用會用大掃上定粉樸阿
怕粉餅定妝會厚粉
cdp 係牙膏裝定另外長身個枝?
我多數時候定妝會用粉撲印上T字位 下巴同 面頰 但避開眼底
跟住化完眼眉之後用掃blend返開全面
用粉撲上遮瑕度會高啲 但怕太厚用掃上效果都唔差 我趕時間嘅話都係用掃上就算
btw聽朋友講同系列隻碎粉都好用 我見佢用嘅效果堅靚 但就未試過 絲打怕粉餅厚粉 不妨拎哂2隻sample一齊試用
快啲去拎sample試下 上嚟講返你覺得點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞