不規則分享 | 化妝品 + 護膚 27

1001 回覆
43 Like 4 Dislike
近排買咗shiseido spot cover s100
用咗幾次遮眼底都好乾推唔勻一撻撻咁
有冇咩技巧㗎?我就咁用手指上再用粉撲印
nude story除咗佢隻卸妝係ok之外
其餘嗰啲真係好麻麻
少量多次
撩小小去手心整溶啲再上
一係就用遮瑕掃上
俾絲打燒燒地但我鐘意用粉底液多過粉餅
我原本都用粉底液 但係之前落得唔乾淨生暗粒見粉餅冇咁傷 最近又做完facial皮膚好咗少咗瑕疵先轉
不過如果絲打你想要粉底液個遮瑕度就唔好買啦 我而家都唔太慣個遮瑕度有啲低
絲打c20好用嗎?好印效果如何
去印*
大家有冇咩洗面奶推介
利申混乾肌
我覺得好好用,如果淨係印其實C10都夠,C20for你凹凸洞都ok
試吓用碎粉係眼袋位置定妝 睇下會唔會好啲
我之前喺香港買二百幾蚊一粒
我都好想買啲去印嘅產品
之前都有用過obagi C10
開頭覺得work 但之後就覺得對自己無乜功效
同埋買細size都用得唔夠快 佢好快變咗啡色
想試下其他牌子嘅維C例如drunk elephant/Paula’s choice 嗰啲
有無絲打用過
我都係混乾,用緊洗顏專科粉紅色
啲泡好綿密,洗完唔乾
c20真係可以去凹凸洞?
係咪淨係可以扎好淺個啲?
Same用左兩支c10 每晚搽
一開始好明顯feel到皮膚光澤感多左同穩定左
但後來越用越無feel 我就當佢普通營養液用就算
話說之前買左mufe新出個隻遮暇想遮黑眼圈
個質地好好完全無顯紋 唯獨就係覺得coverage可以再高d 用佢黎遮印係遮十世都未完 而且個價錢都唔算抵
琴日經過the seam鋪頭見到佢90兩支遮瑕今朝試上眼圈coverage真係好好多而且無卡紋!用黎遮瘡印都無問題 各位手頭緊既絲打可以去試下 呢個價錢好抵屌
屋企輕微黃燈下影:
薏仁水回購咗三支 真心好用
竟然 我用又ok
用緊第2支C10
日本買obagi真係平過香港買dermacept好多(好似一樣野黎?)
都係一開始用左一排之後我用防晒+concealer同有色碎粉平時出街都夠
好似感覺上粒粒都少左
不過而家又係好似無乜料到... 不過都會照用埋先
用開日本moteliner眼線液, 而家改左版叫uzu by flowfushi
筆既話dejavu綠色身個支都好好用
我個粒用左差唔多2年半仲有超多諗緊洗唔洗掉
有無絲打試過kat von d枝眼線筆?
聽講撞車都唔溶
係咪一定要上網訂?有無絲知邊到有得買或者有無一枝同佢差唔多
用過 又唔係咁勁
香港Sasa 易買有DUP
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞