不規則分享 | 化妝品 + 護膚 27

1001 回覆
43 Like 4 Dislike
黑頭同毛孔點搞好
最近ig成日見到April Skin,有冇人用過
鼻毛孔好大點搞係咪要laser先搞到
我用trilogy隻泥mask, 一星期用一/兩次到
每次2-3分鐘,keep住一排好似乾淨左D,毛孔細左D
如果皮膚本身唔算好易敏感, 可能再敷耐D
上網睇s100 同h100 色好似差唔多
黃皮2 白用咩色遮黑眼圈好
Sofina jenne 定beaute防曬好用啲?見beaute貴好多
諗緊今年夏天用邊隻防曬好, anessa, allie, biore,kose, sofina,hera,sulwhasoo 已用過, 暫時唔回購住,想試新野諗緊kiehls, decorte, cle de peau, lancome, 呢幾隻. 呢4隻都好多好評,我有用過kiehls,lancome 既sample 感覺都唔錯 有人用過呢幾隻嗎?
我都搵緊防曬呀暫時用緊freeplus冇生粒粒但有少少乾 你講個啲都專櫃 無錢買諗緊dermacept好似都多人推介 想問有冇絲用過?會唔會用到生粒粒?
嫌貴都可以趁5月去SOGO睇下有冇SALE呀開架個D產品我主要會用黎查身, 唔怕肉痛呀嘛 我之前都係用BIORE 個D 平野查手手臂唔查好易曬黑呀 你講個隻dermacept未聽過
有冇人鐘意jo malone, 最近出左好多新味咁喎.
我兩隻都買哂,h100實d乾dd,白s100少少
我用h100遮印
s100我用大部位
隻粉紅色樽好香

但屋企好撚多呀
防曬真係要物理

用過 obris 黃色樽同埋 synergie uberzinc 都ok 冇生油脂粒 真係防到曬

不過都冇色既

睇隔離post想試幸福肌
其實皮膚唔易敏感 係咪都一定要用物理防曬
orbis藍樽有色又防到曬呀
我諗唔係

因為睇過d資料講得物理防曬先有效防到uva同uvb

防曬黑 曬老 曬傷

化學防曬好易曬黑
你地有冇脫髮問題?
有冇人有產品推介
有d想買growgorgeous
大家用防曬之後仲會唔會上primer/base?
其實base有防曬係咪都唔夠
The link is not working

你講呢隻?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞