不規則分享 | 化妝品 + 護膚 27

1001 回覆
43 Like 4 Dislike
我都係分開兩邊左右夾咋
係呀 我之前用vs panasonic
五分鐘都未行到去地鐘站就直返

轉左ghd先知原來支夾影響咁大
洗頭就無架啦
但我冬天兩日先洗一次頭
洗得咁密對頭髮都唔好
比你地講到好想真係去買返支添
我係lookfantastic買 計返價錢都同你差唔多
其實都就黎用左成年都未用晒
有冇混油巴絲用過Lancôme同ga粉底液?
唔該晒絲打!
我自己嘅話搽多咗都唔會假白
我混油最近都係想試Lancome 聽講唔啱油皮 不過佢最近做緊優惠套裝又心郁郁
我嗰陣black friday入手platinum+ 好似千二左右咋
利申 ghd免費打手
學生哥表示要努力吓先
amika 同ghd係咪差唔多
唔該哂絲打
amika好易壞 用左半年都冇 已經要send返去換過第二個
Ghd定amika正?
好似有分premium 定plus..你用咩型號
ghd好過amika

amika一開始好好 但用左年幾到 開始夾到頭髮乾
ghd明顯感覺無咁乾
我推薦ghd soft curl tong
用過lancome兩款粉底液
兩款都溶到癲

利申:中性皮
其實我覺得髮質問題 我用amika 一樣好快打回原形
不過amika 易壞係真 我上一支用左年幾就壞左
而家用緊支confidante 無普通titanium 咁干咁傷
ghd 我都有支tong 第一下用真係覺得佢無amika 咁干
但其實keep 用會feel 到都係干
果時壞左都有掙扎究竟買番amika 定換支ghd 好 但夾完d 頭髮好似amika 光澤感強d 好唔掙氣咁買番amika
買左maybelline fit me 粉餅(當粉底果款)
乾肌,用曬保濕防曬primer,打好底
初初上果時好靚!噴埋mac fix plus
2 3 個鐘之後甩皮... 點搞呀
絲打我啱啱都買咗 我係混合偏乾 見你咁講有啲驚添
我未試過唔用佢塊布
不過我唔係跟佢知官方step
官方step 係教暖敷三次再用凍水抺一次
但我本身比教多臉毛 我驚唔夠乾淨 所以我會暖敷兩次 呢兩次都會抺, 最後就用返凍水收返毛孔 再好輕力抺
因為我又係好易起粒粒 之前用fancl 就係有起粒粒 呢隻暫時唔會

呢到有絲打介紹話 ad+卸妝gel 話好用 我用埋eve lom 就試下
可唔可以講吓ga點一般般,最近畀ga燒到差啲入左手
新出嗰隻都溶?
Lancôme,dw同埋ga幾隻粉底都好多人講,我唔知買邊隻好有錢就會買晒先
我同絲打相反
我係用開AD+想試eve lom

AD+我用過好多支
係真係温和得嚟都算乾淨
不過我習慣眼唇同底妝分開缷
所以落唔落到mascara嗰啲我就唔太清楚
但有時用完AD+都會有輕微乾嘅感覺
所以就想試下eve lom

之前有絲打提嘅Drunk elephant同farmacy都想試
諗緊試邊樣好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞