不規則分享 | 化妝品 + 護膚 27

1001 回覆
43 Like 4 Dislike
我嗰陣買第一支係第一次用vit C
用落又係覺得幾work
但又係用用下有啲無感覺
完全同兩個絲打一樣
依家用完就唔打算回購
又要物色新野
有人話shu乾,但係我見我個fd又用得ok
我未用過H101 wo但係H系列都啱偏黃嘅
深色左就黎做陰影啦
我用H100同埋S100
耐咗眼線會消失 但唔會溶到熊貓眼
本身筆頭都好用 慢慢會開叉
用佢畫填唔到眼睫毛d空隙 唔知係手勢唔好定點

用完唔會回購
dollywink may記都溶
想試眼線膠筆 但係好似仲易溶
用S100, 主要遮紅同暗瘡
我用S100查落手都兜得偏橙tone
不過而家塊面好番好多, 少用左
呢隻好似其實仲有隻係真係concealer不過唔知有咩分別
求推介
Skii cc cream 同 chanel cc cream 邊隻好啲
自己塊面偏白
平時唔夠訓會黃黃地
出間想睇落膚色均勻啲
中性肌 夏天淨係t字位少少出油
冬天又唔會太乾咁

我遮瑕要求唔洗好高 我最勁係個千年黑眼圈啫
Sofar會唔會好易甩妝?因為依家愈黎愈熱 個妝一出汗就好快開始甩
皮膚乾到出油可以點
明明都做足保濕
但係出街半日就成塊面都好油
可以點搞
PUSH
多謝絲打分享 因為我枝kat Von d遮瑕用完 咁岩想試muf(想買粉餅順便買埋) 宜家買theseam算了
Skii cc cream好厚,夏天用會好焗
Chanel cc cream有啲乾,你要做好保濕先好
最近壓力大所以生咗幾粒瘡 想試下the body shop嘅茶樹油 有無絲打用過
Haba
Thanks
其實出油同乾係冇直接關係
唔好再信d BA講話乾到出油,要搽多d保濕。。。。
我過咗14個鐘全日冇補過妝 都出過下汗不過多數係冷氣地方 依然keep得幾好 係比較多油 不過冇補過嘅情況下我完全接受到
一樣
好痛苦
乾到出油咪即係你未做夠保濕
塊面唔夠水分就會產生油脂保護皮膚
試吓轉啲更加保濕嘅護膚品
本身油就算幾保濕都係咁油
有冇人用過ysl既精華粉底液?
之前用過Bobbi brown 蟲草精華粉底覺得幾好用
但係比ba推介買左深色 之後冇乜點用
上網睇呢兩支感覺差唔多
唔知買番bb好定係試新野買ysl好
有冇人分享下~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞