不規則分享 | 化妝品 + 護膚 27

1001 回覆
43 Like 4 Dislike
絲你係油眼定?
因為我係油眼同易出眼水所以一直心思思想買個枝
我係油眼,都係見佢好似好勁咁買黎試
佢的確hold到一日
但我唔會回購,眼線筆唔需要咁貴
我用返其他開架都做到唔溶既效果
你用緊dup?
琴日喺log on見到枝叫k-palette 佢講到都好似好好用
唔知有無絲有用過
我講緊kat Von d

唔好買k palette呀,一捽即甩
利申:油眼同勁易出眼水
依家手頭上用緊bbia, kat Von d同mj
我睇錯咗你同上面個絲
你覺得邊枝值得推?
有無邊枝唔會化同變溶黑點落到眼底?
我用緊深啡,感覺係不過不失
但唔知點解用耐左宜家個筆尖開始上唔到色上隻眼,但畫上手又得
諗住轉uzu

我用H100 我諗我應該用左四年左右啦
之前成日用佢遮D暗瘡印但係佢好似用極都用唔完咁 同埋佢冇乾過仲係好似啱啱買嗰種質地咁
我用過Dejavu 如樣都係用耐左就筆尖出唔到色
畫完內眼線自動落妝
雖然無令到隻眼好烏卒卒
有冇cc cream推介
我個人鐘意bbia同mj
最上係bbia, 中間kvd(就黎用哂), 最下mj
畫上手係咁

就咁大力捽5-6下

濕水後大力捽5-6下

抹返乾啲水,再大力捽多3-4下

3枝如果喊既話,都無溶眼線,係眼線尾位崩左要補返

不過個人黎講眼線真係要自己做白老鼠試
我大大話話都試過20枝,最後得呢3枝係我眼上面係pass到
我化妝由朝早10點至夜晚8-9點,都無溶眼線
如果夜晚出街有約,去到9:30-10點眼尾就開始少少溶同甩
但12個鐘黎講算係咁
好詳盡!唔該曬絲打

請問絲你枝MJ眼線筆係咪呢枝?
係呀
佢得純黑色同啡色好用,其他垃圾
不過咁多年黎我都試過中伏
就係有時買左返黎開,啲墨好稀同好水,無咩色
Bbia都係一樣情況(之前係my princess買moteliner又係咁)
所以唔好係格仔鋪到買,擺得太耐會係咁
我一陣去屈臣氏睇下有無先唔該曬
上網見到都好多人推mj
屈臣氏應該無
因為mj執左好似得返sasa同cosme store有
Cosme store有tester可以試下
你可以順便去睇埋Moteliner同loveliner
都有tester!
kissme可以嗎
做尖爆汗都仲留到原條
其實好多枝我都比人燒到好想試
但唔知邊枝好用又唔化
又唔想係咁燒錢落去
Moteliner (uzu) 同loveliner 日本都大熱
自己唔係好油眼所以都好夠用
我兩支都用過 偏向揀loveliner 但loveliner有時畫ge色水岀得好唔平均
btw k palette 嗰支真係溶到。。。
咁正 要去買嚟試下唔該絲打
我用左3枝c10啦 開始對去印無乜用
諗住買枝c20重點揸印 c10繼續全面揸
聽完大家講慶幸琴晚無一時衝動買左kpalette

因為琴日喺logon試咗再濕咗少少水捽
見到佢甩少少都仲猶疑緊

The seam性價比真係幾好
請問有無絲打做過aqua peel
H101 黃皮用ok嗎? 我買咗h101 黑到癲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞