不規則分享 | 化妝品 + 護膚 27

1001 回覆
43 Like 4 Dislike
不過eve lom 真係好貴
好在我唔係日日化妝 間唔中卸下都ok
如果要畀咁貴嘅價錢先做到呢個效果
我覺得會有更好選擇!
想問有用捲髮捧同直髮夾嘅絲打,你地覺得兩樣都必須擁有定係其實有其中一樣都得?
有無絲打用開咩頸霜可以推介下
廿歲頭已經有兩條深頸紋圈住條頸咁
有兩用款
我覺得直捲兩用方便啲
Amika有永久保養喎 比二百幾蚊就有枝新
我覺得幾抵玩
樓上都幾多絲話Lancôme個支好油 我依個大油皮諗諗佢都係試下植村秀個隻

dw嘅話試過有啲厚重
太長唔quote
Lancôme 泛油意思係乾到出油
姐係要做好打底?
因為我係混乾想買貪佢持久
之前買左GLAMGLOW, 不過用落無乜野..
glamglow上網check batch code又搵唔到
兩樣都要有 不過如果講方便一定直髮夾
支爽膚水用完 想趁依家係日本試下新野

爬文見到有人推mino 薏仁水 無印

想問有無其他無酒精牌子推介
maybelline fit me粉餅包膠

之前畀絲打燒著想買muf個粉餅 尋日落到去諗住買點知未出(1/5出) 經過Watson諗起好多blogger同絲打都話fit me同muf差唔多 就買咗嚟試

化咗冇幾耐所以未試到乾唔乾同持久度 但係上面之後我幾鐘意
遮瑕度我接受到(原本都多瑕疵)
毛孔我覺得都修得幾好(原本毛孔唔大)
上面之後好靚 暫時冇甩皮浮粉

So far淨係講上面第一下 我覺得性價比幾高
其實呢個粉餅有控油遮毛孔功能應該係岩混油/ 油肌多啲
我啱啱試咗上面 好鐘意第一下個妝感 希望唔會有後續問題
應該係掛 我買obagi c20 同dermacept c20係一模一樣
陣味隻色都無分別 係包裝唔同
我自己中意捲髮夾
直髮夾夾出來的捲度自己覺得個型唔靚
而家我上咗大約2個鐘 覺得又冇呢個問題
想問下各位絲打有無抗水抗油既眼線筆好用
我本身用緊dejavu粉紅色個枝眼線液
我本身係dancer
跳足幾個鐘又出哂汗出哂油都仲keep到又唔甩色
但係我都想試下其他牌子好唔好用又驚中伏
求絲打介紹
另外想問問ipsa既遮瑕如何
見好多網都話佢好用又第一名
我本身個黑眼圈幾大下
想搵d又遮到又唔會太厚妝感既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞