不規則分享 | 化妝品 + 護膚 27

1001 回覆
43 Like 4 Dislike
我都ok, 試過市面上好多,呢支係唯一一支搽三日就另到暗瘡謝,兩個月就用左半支,搵到同自己夾嘅暗瘡膏真係好開心
aesop 都唔算平丫shiseido 有平有貴,貴既都可以係LAMER價
見好多人用Anessa防曬 其實係咪真係咁好用
想問下各位如果皮膚好黃好沉好黯啞 點救
錢唔係問題最緊要work
但我聽過有人用orbis防曬生粒粒
用fancl防曬我都會覺得好焗,然後生粒粒
我都會
呢度有絲打教化妝前用綿花棒抹一抹上下眼線位 我覺得都有幫助
然後我會再用eye primer 化完之後加層碎粉
就會好好多
防曬真係人夾人
好似化學防曬黎
有用過淺藍有色個枝防曬 用完係咁生暗粒
求搽身防曬推介
想平平地 搽身都唔肉赤
同埋真係防到曬
而家用緊Allie 搽身少少貴

[拋磚]上面講緊面部防曬 推薦elta md
我諗我用咗2-3年 中間有用過其他但都係用返佢
佢有好多款 我用嗰隻係uv shield spf45係物理+化學
佢好似其他款有全物理但我冇試過
我自己用佢咁耐都唔覺有黑到 應該真係防到曬
同埋唔算好貴
好似打手添
利申:混油
我之前都係咁 但依排keep住隔晚按下塊面好似好左 印都去得快左
混油用緊 Dermacept SPF 50+ PA++++ 同埋 Thann SPF 30 PA+++
用左無爆瘡Thann感覺幾薄幾舒服
btw 前者喺日本買 後者喺泰國買會平好多
咁你有冇用過佢洗面呀?一直有興趣試下
佢防曬笠唔笠呀? 價錢幾平喎
係咪呢支呀?質地清爽嗎?
洗面未用過呀
cle de peau 既base
長,牙膏狀個支
啱啱上面會少笠同少泛白
等佢吸一陣就會冇咗泛白
唔會清爽哂但反正我都會上返碎粉
上面講嘅demacept 同thann我都用過
會清爽過elta md 但都貴啲
求搽身防曬推介
想平平地 搽身都唔肉赤
同埋真係防到曬
而家用緊Allie 搽身少少貴

[拋磚]上面講緊面部防曬 推薦elta md
我諗我用咗2-3年 中間有用過其他但都係用返佢
佢有好多款 我用嗰隻係uv shield spf45係物理+化學
佢好似其他款有全物理但我冇試過
我自己用佢咁耐都唔覺有黑到 應該真係防到曬
同埋唔算好貴
好似打手添
利申:混油
佢防曬笠唔笠呀? 價錢幾平喎
啱啱上面會少笠同少泛白
等佢吸一陣就會冇咗泛白
唔會清爽哂但反正我都會上返碎粉
上面講嘅dermacept 同thann我都用過
會清爽過elta md 但都貴啲
我用elta md spf 46嗰隻會敏感
身體防曬我用aveeno 平平地好大枝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞