不規則分享 | 化妝品 + 護膚 27

1001 回覆
43 Like 4 Dislike
Thanks
我用緊avene既噴霧做toner

我本身基本洗面同toner都係防敏感既產品,但個嘴敏感之後用呢啲好似無咩效
用個噴霧涼涼地係碼無咁痕咁,保濕都可以既
我會帶定出街

同埋我用緊AQ個枝消毒你噴嘴,一痕就噴,會少少刺痛,但keep住用有改善敏感情況

希望幫到你
我用緊佢HD個隻粉底液, 好岩我用
利申: 混油皮, 放工都冇乜點出油遮瑕OK (本身冇瘡印)
用咩夾
我用ghd之前濕度99%都捱到一日
未啊 諗住遲啲去日本買/等香港出
絲打有冇用過Avene嘅cream/serum之類 好唔好用?我都係用開佢隻噴霧 見用落冇乜問題又幾好用 想知其他產品點 好用就轉(用緊肌研隻cream但係做facial嗰個人話好易生粒粒叫我唔好用
關唔關髮質事
我剩係用過一次 感覺無太大分別
會唔會係絲打你髮質比較硬同粗?因為我有個朋友髮質係比較硬粗同直 就算捲曲咗都好快直返 但係我髮質係比較軟幼 同埋有啲自然攣 所以唔會咁易直返
我覺得保濕ok
但唔好期待佢有咩其他功效
對我嚟講用佢皮膚唔會變好/差
反而佢支急救cream幾好
冬天好乾/敏感 用佢就會好
穩陣就夠㗎啦我係想搵用完唔會有咩狀況 好似生暗粒 油脂粒嗰啲出現 所以想試下佢嘅面霜之類
有用avene既cream同serum,少少lup但ok既
用完皮膚好似冇再生石頭瘡
原本係到既石頭瘡就冇好過
我係易生暗粒暗瘡既皮膚
覺得avene face cream會焗出暗粒
我以前都係好易出暗瘡
特別m到嘅話就大大粒
用咗origins 靈芝系列 皮膚明顯穩定好多
之後一直keep住用
但當然 呢啲都好睇夾唔夾
真係㗎仲諗住toner幾好用試埋其他 你咁講完都唔知試唔試好
又一城啲ba通常都好好
去過chanel ysl shu mac nars 間間都好好
Lancome未入過 但我諗應該ok掛
通常唔係cwb mk tst呢啲旺場嘅其實都ok
我用avene cream+靈芝水
好少用serum
皮膚冇變好 只係冇變差
個噴霧都好好 夏天用好舒服
敏感之後買左佢枝Tolerance emulsion,都ok
Serum無用過,而家做最簡單既部驟咋(洗面、toner、面霜),驚愈多野皮膚負擔重
係咪叫咩抗敏保濕乳 絲打你咩膚質呀
見到你話有用cream 個cream係咪穩陣派嚟?同埋絲打你咩膚質?我唔使要點變好 純粹想保濕又唔生嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞