不規則分享 | 化妝品 + 護膚 27

1001 回覆
43 Like 4 Dislike
我用spf 46會起擦膠碎
仲要貴過我用緊嗰種spf 45

睇下aveeno先thanks
有冇絲打用過綠色遮瑕/調色係好用?
求推薦
講起THANN, 想試下佢個mask同埋detox mask, 上面絲打話防曬ok, 多左樣野想試

咁即係demacept 同thann > elta md
身體我用BIORE 夠晒平
係? 冇用過佢防曬, 隔離覺得好好用

去睇下萬寧/屈臣氏 應該有
哇 好彩冇買 lancome 個支試過sample 真係好舒服好爽滑 搞到好想用 唔怪得咁hit 不過就比較貴
最近買左jayjun eye mask
新手 想$1000內化全妝
超級油痘肌 好驚成日溶妝 絲打有無好介紹
其實基本上用啱化妝手法就唔會溶妝 有興趣可以睇睇YouTube Cara Wu點化完美底妝 佢本人係油肌嚟 應該可以幫到你~
underarm點先可以白啲
有無絲打做過laser
想整走d 暗瘡印
我已經做左激光脫哂
加拿大都仲係好黑
想死
Dermacept 日本邊度買呀thanks
平時藥妝店好似唔覺眼
唉屌 就夏天
粉底可以考慮下fitme/kate
呢兩枝都幾好
我平時用biore aqua rich搽身 貪佢唔會痴粒粒又平
有無絲打試過facebook賣哂廣告個間minus既氧生faical
見佢而家有promo試做有啲想試(但正價好似幾貴下)
油嘅話可以用控油base 眼部打底幫手
base sofina cezanne都不錯
眼部打底我都搵緊好用嘅幫唔到你
底妝 粉底液就estee lauder double wear/mac studio fix 粉餅會控油啲 同埋補妝方便
蜜粉/碎粉 好多都唔錯 innisfree cezanne之類嘅扁盒會便攜啲 你預咗帶埋出街補妝
吸油紙都可以買翻包 起碼我覺得額頭可以吸油紙印下 muji有款吸油紙自帶蜜粉 咁你就可以買盒大嘅蜜粉放屋企 出街就用吸油紙
彩妝部分你鍾意咩就咩啦 平玩建議canmake 全部都好好用
有冇絲打做過 hydrafacial
兩邊臉頰多暗粒 但角質層好厚 搞到污糟野推晒入皮膚入面
去做普通facial 個美容師話要針清吉晒佢地出來 但我真係好怕痛
上網睇hydrafacial唔痛就可以抽走晒d污糟野 有冇絲打做過可以分享下係咪真係咁勁
想問下各位絲打有冇溫和啲嘅清潔面膜推介
之前用開綠泥但係又要溝水覺得有啲煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞