不規則分享 | 化妝品 + 護膚 27

1001 回覆
43 Like 4 Dislike

有無人用果呢枝粉底?超乾肌夏天用會唔會好快甩妝

有無人用呢枝粉底?超乾肌夏天用會唔會好快甩妝
香港呢啲天氣用呢個...融硬
加強啲保濕算啦
唔該絲打
試左Mac fix liquid 同 muf stick 近睇都係有某d位浮 睇來要試下保濕d既base打底
乾肌用過,出暗粒
用左2星期就直接掉埋
我都係乾肌開頭覺得真係唔錯
點知用咗一兩個星期發現多咗好多暗粒
淨係轉過防曬所以應該係佢
仲以為自己終於揾到啱自己嘅防曬
想問下乾肌既你地夏天會用咩粉底
有無d對乾肌來講唔會太乾但又持妝既粉底推介
我T位油 面就冬天會乾
勁鍾意呢枝防曬 已經用左4大枝(90g嗰款)
冬天用唔會乾 夏天用又唔笠
最重要係佢無我好憎嗰陣防曬味
有冇人用過make up forever隻water blend
夏天想買隻薄d嘅粉底但係好似好多負評咁
利申: 乾肌
有冇絲買左
too faced diamond highlighter?
黃皮啱用嗎?
我用three嘅粉底霜 加lm碎粉定妝
我皮膚真係極乾,就算夏天都用唔到粉底液,一定要用粉底霜
不過three唔厚,成份都安全,唔會生暗瘡
我用黎搽身架咋,搽面會勁溶妝
乾肌用緊 除咗無咩遮瑕度之外 覺得幾好用喎
唔係好多正評咩佢係真係好似水咁
不過零遮瑕度 真係零
如果10分最高遮瑕度,佢得0.5分畀盡1分
有冇人用過ysl信封胭脂?值唔值得買?
用左幾個鐘已經變黃...支野送左比人嚕....
我個fd用第一次完咗想dum
佢話上而

有無人用果呢枝粉底?超乾肌夏天用會唔會好快甩妝
我個fd用第一次完咗想dum
佢話上面係有層油光
唔係光澤
Three粉底霜遮瑕同持久度點樣呀?
我夏天試過用rmk粉霜融妝超勁 不過呢款好似本身持久度都麻麻
見到佢好多好評咁仲諗住試下tim
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞