不規則分享 | 化妝品 + 護膚 27

1001 回覆
43 Like 4 Dislike
繼續
1001下次記住開post

而家$300
我未用過,不過價錢睇落唔算貴啊
synergie ultracleanse 喺返MMM度買,折咗都要$200一支,得50ml, 除返開1ml HK$4 就真係貴
絲打你揀護膚品覺得點為之貴?
你覺得好冇用呀 ultracleanse ?
用緊vitaminb 好想入手vitamin a
比袁彌明啲片燒到

如果洗面我覺得可以用平啲,$200 樓下,開架品牌都得?
其實我都冇乜概念,只係覺得三百幾一枝洗面好似好貴
Ultracleanse 我之前用過覺得唔錯, 不過唔知係咪橙花精油同我唔夾,嚟緊想做實驗1set 再試多次. 暫時用緊is clinical cleansing complex, 幾鍾意

Vitamin A 淨係用過舊版, 新xcell A 未試過
嗰時同in-b-teen 一齊用皮膚勁穩定,膚質幾好。不過佢啲嘢唔平,我鎖定咗啲代替品,想試下兩個月用1set synergie, 之後2個月試其他牌子近似既,睇下有冇一樣效果。
等c打你報告我都覺得好貴呀但又好用

上個post講到呢度
繼續
大家有冇浮粉問題?

一上碎粉就好易浮

鼻翼位好易浮

如果唔上碎粉 d粉底液又好易甩

用緊 cle de peau 妝感好好,但真係好唔持久
我都係諗緊係咪碎粉唔啱我塊面
有d想試pumpkinjenn介紹個隻rms 碎粉,講到好幼細好好咁
去咗舖頭試,粉質一言難盡(蟹)到好似牆既石灰粉感覺好差sis可以自己去試下

仲有rms碎粉

覆翻上個post唯尼絲

你地係邊度買架 點解我上星期去日本搵唔到
shiseido 鋪頭同大型藥妝店都有呀
真心推介
比妳燒到
btw 同絲打一樣有canmake cream cheek 16
買咗上個post推既Nivea eye cream好快吸收,黑眼圈果個位無咁乾
同埋果個訓教用既雙眼皮膠水行咗幾間sasa都無,最後買咗另一款訓教用既,唔知效果會唔會一樣呢
大家知唔知呢隻邊度仲有賣
上年返黎香港周圍都有 用過幾好
今年返黎搵唔到

外油內乾肌想請教下大家
之前去ipsa做完skin test 話我係內乾外油 之後已經有勤力做好保濕
但係成日化完妝兩個鐘到個鼻同眉心就會出油
依家用緊Estee Lauder double wear
黎緊想試下cdp鑽光粉底霜 想問下用過嘅絲打夏天用夠唔夠long lasting同控油效果好唔好
同埋追左幾個post 見到大家都話同我類似皮膚嘅要用保濕primer 所以諗住試下lm primer 但係我見佢有幾隻 想問下大家推薦邊隻
另外想問夏天邊隻碎粉會好啲 依家考慮緊lm by terry 同charcott
同埋呢夏天化妝前應該用邊隻面霜會比較好 想保到濕又唔想太笠 之前用過kiehls藍罐oil free個隻 但係又無回購意欲 見有絲打推介肌妍粉紅罐 Clinique透明啫喱
求指教

唔該絲打
今日買咗canmake新出嘅胭脂色 有粉有膏狀 膏狀上面之後隻色好靚又易推如果係新手都幾推薦canmake嘅胭脂 性價比高
塊面一直有d形容唔到嘅粒粒,又唔係粉刺又唔係油脂粒。
近排發現原來叫 毛周角化 有冇人知可以點解決
我有呢個
我本身眼皮腫 有雙眼皮但淺
痴完睡醒冇咩特別
如果要有效通常痴雙面個啲半日,之後再mit返就perfect 池

Nivea eye cream 有冇生油脂粒?
可以留tg or pm 嗎
有冇溫和peeling產品推薦 敏感肌
我又係眼皮腫 有隻眼有時會變咗內雙
琴晚痴咗一晚今朝起身個層膠已經唔見咗
變咗咁 sorry 用前置out focus

唔知hold到幾耐

Nivea eye cream 無生油脂粒呀 佢比我啲質感唔覺得會生油脂粒 不過我都唔係用咗好耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞