陪我溫IELTS

1001 回覆
321 Like 12 Dislike
樓主出speaking 定writing 先?

小弟驚speaking多 elaborate 果方面比較弱 想aim 6.5 唔知點準備好

聽人講最好講到等個考官stop你

出埋reading 應該出speaking先呀
屌你老母 writing應該要準備勁耐
Speaking都係自己9up 1分鐘定2分鐘個度最難
18號考真係好撚驚
讀緊19asso既我表示好辛苦

你個名
你驚咩? 驚黎無用 做多啲paper啦

但係我做極FIB/match info to paragraph都係係咁錯

屌 啱啦 今日就係睇matching有咩tips
屌以為無撚用 咁盡量今晚或者聽日出
Fib係咩?
L9 R8 S6 W6 上 SW上7 求教

我都求教呀
啲貼士好似啲女人咁 一時一樣
媽 好亂呀

下個星期六考第3次 唔想再考了
L9 R8 S6 W6 上 SW上7 求教

我都求教呀
啲貼士好似啲女人咁 一時一樣
媽 好亂呀

下個星期六考第3次 唔想再考了

下個月都係第三次 不成功 便成仁
今次真係出盡奶力
留名 應該過多一兩年會考,有冇辦法打好個底
留名
留名 應該過多一兩年會考,有冇辦法打好個底

覆埋你再整理啲notes
你睇住reading個po先

睇下講哂考試模式之後仲有無心機
有就講下grammar
18號考真係好撚驚
讀緊19asso既我表示好辛苦

你個名
你驚咩? 驚黎無用 做多啲paper啦

收到
留名

但係我做極FIB/match info to paragraph都係係咁錯

屌 啱啦 今日就係睇matching有咩tips
屌以為無撚用 咁盡量今晚或者聽日出
Fib係咩?

fill in the blanks
thanks bro
speaking係咪撞到D鬼佬assessor 會高分d?
其實我係考黎去外國讀
16dse eng 半祼考得4 接近5
當時雖然冇刻意溫 但起碼都叫日日見到英文(溫其他科)
我閱讀同聆聽幾好 有睇/聽開英文 只係成日衰唔小心
寫作同說話就大件事啦 成日串錯字 錯文法
說話其實我成日都用英文同自己自言自語 但同人講始終唔同
本身好有鬥志溫 但發生左d事又頹左 一路拖到今日先溫
我只係想全部有6overall 6.5
呷完 大家俾心機溫
想問點溫grammar同sentence structure
想問點溫grammar同sentence structure

補kenneth lau

由6上8分要幾耐時間
由6上8分要幾耐時間

問埋啲答唔到既問題
由6上8分要幾耐時間

問埋啲答唔到既問題

lm
由6上8分要幾耐時間

問埋啲答唔到既問題

補kenneth lau

巴打認真?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞