陪我溫IELTS

1001 回覆
321 Like 12 Dislike
LM
留名
Writing 點先7呀

考三次 全部都6.5 但係大學要全7 diu

我上個月考 剩係writing唔過7 appeal緊
黎近17號考

一take 有7
但我dse writing 5**
反而覺得有啲失望
IELTS writing 真係幾demanding 要摩打手
留名
留名

一take 有7
但我dse writing 5**
反而覺得有啲失望
IELTS writing 真係幾demanding 要摩打手

同埋酒店塊濕鳩枱布搞到又寫得慢 D同柒 D

啱呀 又要用鉛筆 勁難寫
唉唯有抄下sample essay學下structure啦
垃圾先會考
上年考Overall 8.5 留名

有咩就問啦 冇跟Ielts範圍溫 只係純粹當佢一科英文咁溫 太technical嘅嘢唔一定識答

有咩就問啦 冇跟Ielts範圍溫 只係純粹當佢一科英文咁溫 太technical嘅嘢唔一定識答

本身公開試咩成績?
咁即係點溫 可唔可以簡介吓

本身公開試咩成績?

DSE 5**

Reading都係走唔甩做paper 平時唔會點睇英文小說,不過基本上接觸嘅嘢都係英文,例如fb啲post etc,本身對英文有興趣。

Listening 係考dse或者ielts之前就會睇一兩套英文電影唔開字幕,佢每講一句/或者一個scene我就pause跟住睇下聽到幾多講翻出黎。得閒會做吓paper

Oral 同人用英文傾計, 唔係用兒戲或者港式嘅英文。

Writing 通常冇溫,有時會睇下新聞記啲時事example可能到時寫到落去。

平時關於英文嘅興趣係聽英文歌同瘋狂睇戲 同埋成日睇外國新聞或者娛樂gossips

本身公開試咩成績?

DSE 5**

Reading都係走唔甩做paper 平時唔會點睇英文小說,不過基本上接觸嘅嘢都係英文,例如fb啲post etc,本身對英文有興趣。

Listening 係考dse或者ielts之前就會睇一兩套英文電影唔開字幕,佢每講一句/或者一個scene我就pause跟住睇下聽到幾多講翻出黎。得閒會做吓paper

Oral 同人用英文傾計, 唔係用兒戲或者港式嘅英文。

Writing 通常冇溫,有時會睇下新聞記啲時事example可能到時寫到落去。

平時關於英文嘅興趣係聽英文歌同瘋狂睇戲 同埋成日睇外國新聞或者娛樂gossips

細分幾多先岀到8.5?
好似係 9 9 9 7
7係writing
留名跟進
writing寫太多會唔會扣分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞