陪我溫IELTS

1001 回覆
321 Like 12 Dislike
reading第3篇最難
有幾題都伏伏地

第三篇講咩㗎?
5月13先考
想問下ielts係咪真係淺過dse

真係考能力
dse要技巧
所以英文底好考ielts唔使溫都已經唔會差
有冇巴絲今日考speaking
請問問咗啲咩

Holiday
易到唔易

我係問what weird things have I done

你點答

我話近期受朋友影響去join choir.....因為為我嚟講,5音不全去choir.....應該好怪 希望吹到.....
5月13先考
想問下ielts係咪真係淺過dse

真係考能力
dse要技巧
所以英文底好考ielts唔使溫都已經唔會差

對dse lv3或以下既學生會難過dse
對lv4或以上既學生就易過dse
唉 上年有個offer 但要6.5
但溫左三個月考左三次都係5.5
最後果次speaking 5 左
前兩次speaking裸考都5.5
所以speaking真係要靠運氣
今年又有offer 6.5 同6
拎6有信心
但6.5真係好難
因為listening成日緊張搞到好差
同埋真係好難集中到
今年要搵間細型補習班操下卷
7月前希望衝番個6

我CONDITION都係6.5
好驚MEET唔到
writing 5 難唔難 我foundation offer 要全5 英文底算ok reading+listening唔錯 我知speaking冇得練架啦 希望呢2個星期做好啲個writing 利申今年DSE 我predict自己3~4

Writing 5 唔係好難啫 我估
除非你真係英文好差 至少都應該有5.5
有需要tg我
其實我覺得ielts advantage 個網真係好好
writing 5 難唔難 我foundation offer 要全5 英文底算ok reading+listening唔錯 我知speaking冇得練架啦 希望呢2個星期做好啲個writing 利申今年DSE 我predict自己3~4

今年中五 3月中去考 好懶冇特別操 靠睇樓主打嘅野 好好彩overall 5.5 夠入foundation 所以真係好多謝依到嘅巴絲打其實
樓主考成點?
考前兩個星期操reading 同 writing
好在overall 有7
LM
大家點樣練speaking? 有冇用啲網上service?
拉埋得6.5
抄左writing

上次得6
今次aim6.5 竟然有7
個人覺得真係要溫嘅係得writing, 因為佢要求你寫嘅野同平時差好遠

上年祼考 listening 9 reading 8.5 writing 6 speaking 6 overall 7.5
冇overall 7
好傷心想死 上年係英國考speaking 8.5 今年係香港考6.5? 對答如流 完全冇dead air
好傷心想死 上年係英國考speaking 8.5 今年係香港考6.5? 對答如流 完全冇dead air

有冇巴絲試過appeal
我其實meet晒offer 但過唔到自己

上次得6

絲打 你點樣溫架? 我之前都係6 宜家已經溫到頹頹地

上次得6

絲打分享下心得ok??

Retake 苦苦掙扎緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞