陪我溫IELTS

1001 回覆
321 Like 12 Dislike
退休

BrettBrett 睇#330
reading做左幾篇都冇3字頭
好難呀特別heading題 molamola
仲有幾日出result
上年11月考左 general
L 7,R 6.5,S 7,W 7
諗住移民澳洲
目標全7, 有8嘅話就發達
writing 一定最難
唯有平時浸淫多D
上網搵IELTS teacher 同你改文
雖然都收得好貴....
起碼一日寫一偏文
寫足一個月先有機拎7

衰左一次到而家都冇咩心機溫
希望快D有返動力溫書
reading做左幾篇都冇3字頭
好難呀特別heading題 molamola

Heading題好花時間
我通常留到最後先做
加油!
仲有幾日出result

諗住移民澳洲
唯有平時浸淫多D
雖然都收得好貴....
起碼一日寫一偏文
寫足一個月先有機拎7

希望快D有返動力溫書

speaking 點操?
我都係要考全7
諗住移民澳洲
唯有平時浸淫多D
雖然都收得好貴....
起碼一日寫一偏文
寫足一個月先有機拎7

希望快D有返動力溫書

咁你都係差reading啫 唔洗咁灰
個啲改文...
又要俾錢 我覺得未必學都啲咩
網上咁多免費資源 睇多啲範文
大概都知道要寫咩
你係咩職業同諗住去邊個洲?
諗住移民澳洲
唯有平時浸淫多D
雖然都收得好貴....
起碼一日寫一偏文
寫足一個月先有機拎7

希望快D有返動力溫書

我都係要考全7

講多啲?
Reading listening 幾年前都8 或以上
speaking 同writing 得6
依家每個星期同外國人吹兩次水 每次一個鐘
仲好重香港口音 但發音就好左
想穩拎speaking writing 7
諗住移民澳洲
唯有平時浸淫多D
雖然都收得好貴....
起碼一日寫一偏文
寫足一個月先有機拎7

希望快D有返動力溫書

我都係要考全7

speaking 我覺吹水能力都好重要
我有個FD為左操speaking
去左D鬼佬酒吧做 waiter
當然好難去到咁盡
最簡單上網搵D外國人同你吹下水
諗住移民澳洲
唯有平時浸淫多D
雖然都收得好貴....
起碼一日寫一偏文
寫足一個月先有機拎7

希望快D有返動力溫書

我都係要考全7

speaking 我覺吹水能力都好重要
我有個FD為左操speaking
去左D鬼佬酒吧做 waiter
當然好難去到咁盡
最簡單上網搵D外國人同你吹下水

都正路 我有用個app 叫 hello talk 都ok
係唔係有個IELTS 試題app?啲考生考完upload 題目
計劃上半年搞掂IELTS 你移民有咩計劃?搵返本行工?
諗住移民澳洲
唯有平時浸淫多D
雖然都收得好貴....
起碼一日寫一偏文
寫足一個月先有機拎7

希望快D有返動力溫書

咁你都係差reading啫 唔洗咁灰
個啲改文...
又要俾錢 我覺得未必學都啲咩
網上咁多免費資源 睇多啲範文
大概都知道要寫咩
你係咩職業同諗住去邊個洲?

做IT狗,諗住去NSW
其實好灰架,話就話全7有機姐
但機會都頗渺茫
如果拎全8就穩陣好多
不過真係冇咩信心...
而家勁多印度人都用IT做技術移民
個競爭好大
諗起要留係香港做樓奴就灰爆...
佢唔係會flag左supply大嘅職業?
澳洲7月update 職業list
望自己個行仲係到
望自己個行仲係到

巴打咩職業?
而家最多人申請係 accountant同 IT狗
account起碼75分先有 invitation
IT狗都要65

有冇人考過PTE, 聽啲印度人講好似易過IELTS
望自己個行仲係到

巴打咩職業?
IT狗都要65

邊到check 個cut off?
construction related engineering

做IT狗,諗住去NSW
但機會都頗渺茫
如果拎全8就穩陣好多
不過真係冇咩信心...
個競爭好大
諗起要留係香港做樓奴就灰爆...

你point test有無65分?
好似至少有65先有機會 仲要等半年先有invitation
你係咪靠ielts拉高啲分?
留名學野
望自己個行仲係到

巴打咩職業?
IT狗都要65

邊到check 個cut off?
construction related engineering

下面條 link 有得睇

https://www.border.gov.au/Trav/Work/Skil/1-february-2017-round-results
[quote]
做IT狗,諗住去NSW
但機會都頗渺茫
如果拎全8就穩陣好多
不過真係冇咩信心...
個競爭好大
諗起要留係香港做樓奴就灰爆...[
/quote]

你point test有無65分?
好似至少有65先有機會 仲要等半年先有invitation
你係咪靠ielts拉高啲分?

我自己計如果全7就有65分
但 skill assessment 個 part 唔知會唔會比佢拘分
睇左好多印度人都比佢拘左幾年工作經驗
所以其實全8先穩陣
我得幾年 仲要比佢扣幾年
全7 得60
跟上面個網係夠分

我諗起有人講PTE係易過考IELTS
如果PTE ok既,咪試下囉
IELTS 都係考考試技巧啫
skill assessment都要IELTS
過到skill 但冇全7
就再考PTE試下
我得幾年 仲要比佢扣幾年
全7 得60
跟上面個網係夠分

Engineering 應該唔同計法
但IT要睇你讀個科同你做個行有幾大關連去計你有幾多年經驗
我上網睇大部分IT人都被扣左幾年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞