陪我溫IELTS

1001 回覆
321 Like 12 Dislike
要小心writing 有特定format 唔跟住就會得返5.5
利申writing5.5

有個大概要寫啲咩
不過 跟guideline寫就無問題 之後講下
利申好擔心writing會低分

writing 得個6...
我覺得proofread好重要
支持

一齊考

不如講下 speaking part b嗰2分鐘 題目 點樣講啦

上次喺澳洲考 個題目大概題講下見過最polite的人,要講2分鐘

結果講咗一分鐘都唔知有冇就諗唔到有咩講

最後speaking 4.5

7.5 + 6 + 6 + 4.5 = overall 6

其實我aim每份倦都有6 for移民用
要小心writing 有特定format 唔跟住就會得返5.5
利申writing5.5

有個大概要寫啲咩
不過 跟guideline寫就無問題 之後講下
利申好擔心writing會低分

writing 得個6...
我覺得proofread好重要

我覺得writing係最難
普遍都係writing低分
好多野要兼顧 grammar唔可以錯
Vocab要夠多元化
句子要夠複雜
支持

一齊考

不如講下 speaking part b嗰2分鐘 題目 點樣講啦
上次喺澳洲考 個題目大概題講下見過最polite的人,要講2分鐘

你係咪我個friend黎 你仲係澳洲定點?
我都係移民用 不過專業人士要8877
考唔撚到 真係收皮 而家其實差writing就掂
之後會講呀 今晚搞完listening有d攰
支持

一齊考

你係咪我個friend黎 你仲係澳洲定點?
我都係移民用 不過專業人士要8877
考唔撚到 真係收皮 而家其實差writing就掂
之後會講呀 今晚搞完listening有d攰

你認錯人啦

我個職業要4個6先可以apply技術移估

4個7 就會加分

writing仲易過vicab, 其實可以靠背d vocab, sentence structure, etc..,
不過自從中學畢業都冇理過英文
留名

你認錯人啦
4個7 就會加分
writing仲易過vicab, 其實可以靠背d vocab, sentence structure, etc..,

其實我個friend唔使走呢條路
你打算去邊個洲? 可唔可以透露下咩職業?
係香港讀中學 考過ce al既人 啲vocab好勁
留名

你男朋友真係靚仔?

你認錯人啦
4個7 就會加分

其實我個friend唔使走呢條路
你打算去邊個洲? 可唔可以透露下咩職業?
係香港讀中學 考過ce al既人 啲vocab好勁

NSW, 你都係去澳洲?

其實speaking有6 移民就應該冇乜問題

建築相關行業
2月18號考
冇溫過等仆街
留名
退休絲我陪你

NSW, 你都係去澳洲?
其實speaking有6 移民就應該冇乜問題
建築相關行業

諗緊去塔斯 不過唔去澳洲都得既
一齊加油
2月18號考
冇溫過等仆街

你目標係咩? 有心唔怕遲
退休絲我陪你

俾你發現咗我
係咪一齊考
留名

退休絲我陪你

俾你發現咗我
係咪一齊考

我要去exchange所以都要考
留名

你男朋友真係靚仔?

因為你個post我申請ac 留名
因為怕搵唔番你個po
我都有興趣考ielts
我男朋友好靚仔
退休絲我陪你

俾你發現咗我
係咪一齊考

係喎 報同一日相認
留名

你男朋友真係靚仔?

因為你個post我申請ac 留名
因為怕搵唔番你個po
我都有興趣考ielts
我男朋友好靚仔

多謝你
希望幫到你啦

俾你發現咗我
係咪一齊考

係喎 報同一日相認

搵最好身材嗰個
留個名先
樓主加油

係喎 報同一日相認

搵最好身材嗰個

搵大眼矮妹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞