陪我溫IELTS

1001 回覆
321 Like 12 Dislike
writing寫太多會唔會扣分

唔會 除非你grammar錯曬又成段嘢離題
有冇人今日考左ilets 我想問writing考咩題目

Do you think space toursim is a positive or negative development?
想考ielts,自修過但無咩動力/進度
想報bc果個暑期班唔知好無用
本身vocab唔夠多有無咩書可以介意黎背多d有用既vocab?同埋,writing task 2係點玩法?

Do you think space toursim is a positive or negative development?

我覺得還可以 雖然我諗既points有d鳩
Task 1 做咩題目
本身vocab唔夠多有無咩書可以介意黎背多d有用既vocab?同埋,writing task 2係點玩法?

上淘寶大把 大陸好多人考 熟曬玩法 d書最緊要唔貴
想考ielts,自修過但無咩動力/進度
想報bc果個暑期班唔知好無用

有fd上過作文班 不過個老師改得好少篇 不如請人改文好過 而且上網咁多source學 學d野差唔多 如果用$可以鞭策到自己都可以去既
考左十幾次IELTS都係唔得 唉

點為之唔得?
how can I practice english speaking and writing? and, is the accent important?

喂咁岩呀
我次次都差0.5
R9 L8.5 S7 W5.5
想死
想死

Reading 9分有咩秘訣可以分享下
lm
想死

英文畢業正正常常頭兩份都可以 9

英中

即係中中可以返屋企食屎
想死

英中

即係中中可以返屋企食屎

小弟band 2中中
dse都係4㗎咋

其實如果用到上面退休絲嘅skills 高分真係唔難
想死

英中

即係中中可以返屋企食屎

小弟band 2中中
dse都係4㗎咋

其實如果用到上面退休絲嘅skills 高分真係唔難

咁有時又唔可以用dse直接比較既
讀幾年u咁多readings 睇得多點都有進步既
vocab呢啲嘢識多一隻字就係識多一隻
浸多一年就係浸多一年架啦
想死

HKEAA話dse 5**先=7.5 wo
有冇人知岩大概幾題會有咩grade
今個星期六考,正係操左listening
有冇人知岩大概幾題會有咩grade
今個星期六考,正係操左listening

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞