陪我溫IELTS

1001 回覆
321 Like 12 Dislike
有無人聽日考

溫成點
第一次考好緊張
有無人聽日富豪九龍考

好驚speaking and writing
只求6.5

我都係
依兩份無信心6.5
處女留言
睇咗呢個post好耐,滿心歡喜諗住溫定ielts去exchange,點知無獎學金
有冇人可以比意見我,一個女仔扲三皮嘢去英國讀leeds summer school一個月去唔去得過

咁點解唔報KCL LSE或者Cambridge summer school? 價錢差唔多
有無人聽日考

溫成點
第一次考好緊張
有無人聽日富豪九龍考

只求6.5

我都係
依兩份無信心6.5

Speaking 我係主動lead番個考官 個考官應該問唔哂佢本身prep既題目
利申:冇外國口音 好好彩咁有speaking 8.5
有無人聽日考

溫成點
第一次考好緊張
有無人聽日富豪九龍考

只求6.5

我都係
依兩份無信心6.5

Speaking 我係主動lead番個考官 個考官應該問唔哂佢本身prep既題目

巴打本身英文係咪好好?
有無人聽日考

溫成點
第一次考好緊張
有無人聽日富豪九龍考

只求6.5

我都係
依兩份無信心6.5

巴打本身英文係咪好好?

我grammar唔係咁好 不過睇好多英美劇 時事評網等
果時個考官係英國人,條問題係我最中意邊個香港名人。我話我好少睇香港劇,但我好中某意個英國時事評論員,所以同佢講我點解中意果個英國名人 lol 佢點曬頭咁幾認同我講啲野咁

溫成點
第一次考好緊張
有無人聽日富豪九龍考

只求6.5

我都係
依兩份無信心6.5

巴打本身英文係咪好好?

果時個考官係英國人,條問題係我最中意邊個香港名人。我話我好少睇香港劇,但我好中某意個英國時事評論員,所以同佢講我點解中意果個英國名人 lol 佢點曬頭咁幾認同我講啲野咁

咁巴打其他成績如何

溫成點
第一次考好緊張
有無人聽日富豪九龍考

只求6.5

我都係
依兩份無信心6.5

巴打本身英文係咪好好?

咁巴打其他成績如何

IELTS都係靠小心同埋好冇運撞到好topic好考官 個成績同英文實力無關
L9 R9 W7 S8.5 writing 做唔哂task 2

溫成點
第一次考好緊張
有無人聽日富豪九龍考

只求6.5

我都係
依兩份無信心6.5

巴打本身英文係咪好好?

咁巴打其他成績如何

IELTS都係靠小心同埋好冇運撞到好topic好考官 個成績同英文實力無關
L9 R9 W7 S8.5 writing 做唔哂task 2

只求6.5

我都係
依兩份無信心6.5

巴打本身英文係咪好好?

咁巴打其他成績如何

巴打好謙虛

我都係
依兩份無信心6.5

巴打本身英文係咪好好?

咁巴打其他成績如何

巴打好謙虛

自問學渣,所以只係實話實說
其實好多eng lit translation dean list IELTS分都未必高
所以外在因素真係睇好冇運
能控制既就係要小心啲做題目、check卷、做幾次練習

話就我考果時隔離坐左個ABC,操完美英式發音。佢reading 35-40分鐘就做完卷,之後去完廁所返黎直接扒底訓覺。交卷果時我見佢有啲要答"correct" "wrong" 既問題佢寫左 "true" "false" 咁就冇左至少一個sub grade
處女留言
睇咗呢個post好耐,滿心歡喜諗住溫定ielts去exchange,點知無獎學金
有冇人可以比意見我,一個女仔扲三皮嘢去英國讀leeds summer school一個月去唔去得過

攞個三皮嘢去歐遊一個月好過啦
得到既嘢多過summer school學既嘢多多聲

本來想讀定啲credit,yr4 唔使咁辛苦
Anyway thank you
處女留言

咁點解唔報KCL LSE或者Cambridge summer school? 價錢差唔多

因為上年學校有人去過leeds,又有宣傳talk
我又真係無諗過有其他可以報
speaking考完第一part見到佢係張紙寫6.25係咩意思
speaking考完第一part見到佢係張紙寫6.25係咩意思

2 weeks 後就知

2 weeks 後就知

7號
考到6大學有得claim 6.5 5舊水

2 weeks 後就知

7號

琴日reading 好難
試已炒
ielts冇乜點練 但最後拎6

2 weeks 後就知

7號

琴日reading 好難
試已炒

我都覺 做唔晒
Lm
5.5 係咪好易 使唔使溫下 本身英文底ok

易到嘔
5.5 係咪好易 使唔使溫下 本身英文底ok

易到嘔

英文得2考唔考到5.5
預咗考唔到香港大學
諗住去uk讀fd再上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞