Canon用戶討論區(11)

1001 回覆
11 Like 6 Dislike
巴打搭單想問問22mm餅鏡係有咩用 啱啱買咗個m50 kit set
都係景人,大光圈,sharp,輕,唔貴,冇得挑剔
話佢係canon性價比最高嘅鏡都受得起
遲下整返支先 thanks
啱啱去埋萬成永成 個sales 直程話無200d 賣
話咩太低楷 咩9點對焦。。
但其實入門黎講 其實唔太睇得出分別
其實係咪唔太睇得出分別?對新手黎講
你問200 mark 2定就咁200d,後者真係可能冇賣
有人唔鍾意白裡透紅㗎嘛
啱啱去埋萬成永成 個sales 直程話無200d 賣
話咩太低楷 咩9點對焦。。
但其實入門黎講 其實唔太睇得出分別
其實係咪唔太睇得出分別?對新手黎講
你問200d mark 2定就咁200d,後者真係可能冇賣
前者阿 宜家去埋dc fever
呢到個sales 就推m50
但刨果下文 m50 舊電好少
同另外想問問 無反既話同有反入門 影相質素分別大唔大?
我12號都係用6D去影衝突 得1點 你話夠唔夠?
我都會推m50,雖然m鏡選擇唔多但一定夠新手用。而單反200d2就算多鏡揀,一係舊嘅輕鏡,一係其他重鏡但會變咗頭大身細唔平衡。相質素要睇埋鏡頭
22m 餅鏡 加左既話 係咪姐係變左單反?
單反=單鏡反光相機=(D)SLR
無反=無反光鏡式相機=mirrorless=MIL
多謝解答 最後上埋canon 20 樓
店員好詳細同專業咁講左無反 單反分別
同百記差好遠 另外 巴打提議既22mm 餅鏡
個店員都話識貨
百老匯=垃圾
咁有抉擇未
canon真係撞手神
揀返個樣毒少少既男會pro好多
用緊77d就繼續用啦 冇轉rp嘅必要
真係心痕想轉就索性轉R+kit。跌穿17000了
副廠要考慮埋走焦問題
依家仲想買5D Mark III + 24-70 f2.8 II 會否好on 居?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞