Canon用戶討論區(11)

1001 回覆
11 Like 6 Dislike
剛剛刨左下文 200d mark ii good?
$3100左右,焦段由廣角21mm去到超遠攝1350mm,而且新cpu,我覺得幾岩新手接觸影相。

另外睇你玩唔玩換鏡頭,否則可㨂m50 kit set + 22mm餅鏡,$6000有找
都得,配50餅都係6000有找
50餅 姐係? 買果時通常會跟一支鏡 ?
定係加錢換一支 ? 因為第一次買 唔係好熟流程
肥花 四寶 百記 巴打建議邊到買?
機連鏡,另外再買一個鏡

可以去百記凶宅比較埋價錢+贈品
呢個鏡同原裝跟機 個最大分別係邊?
咩時候用呢支 咩時候用跟機果隻?
定買左呢支 基本都唔洗用跟機果隻😂
好詳細 已經刨緊! 感謝巴打
sx70hs 巴打推介呢部個價好吸引
同 200d mark2 分別大唔大?

唔大既sx70hs 會抵玩啲?
感光元件size,相質素一定有分別,有要求嘅話唔駛諗sx70。
另外sx70 iso只去到3200,人夜晚或室內會難影啲,就算用3200影到都會多noise。
感謝回覆,官網話1400果枝befree已經無得買了
早幾日上咗去毒氣室玩下果支 RF85 1.2
嘩一聲
好撚正
成象靚到不得了

可惜嘅係重量同size
價錢遲d可能去到18-19k

唉如果15k就立即屌一支
星際
去到18k嗰陣又有支ds到時睇你點揀
星際大把貨啦
Rf大三元幾時先有
剛剛去左百記睇 sales 推介左 Nikon 3500 同 5600
佢話canon 影動態多 Nikon 就景人像會好啲
事實係唔係咁?
如果你要影動態就唔係揀入門機啦。
起碼都要80d 7d2 d500呢啲,況且你筆直唔得。
兩間入門機比較個人首選canon先
9up
入門機影乜鬼動態
7d d500就話啫
同你重覆哂
Canon入門Liveview有DPAF易用好多
thanks 巴打 應該都會揀返cannon
Nikon影人像
個sales 咁講
有人唔鍾意白裡透紅㗎嘛
影人呢 最靚就canon fuji nikon呢就偏黃 sony就灰 nikon呢啲鏡就sharp過canon 所以有nikon影景 canon影人嘅說法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞