[耳機撚] 討論下各大耳機店 (78)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
但係會做CM咩?
你可以一路夾耳機一路夾DAP
我其實好早就已經夾咗AYA+ZX300
之後都有再試唔同~但最後都係無改初衷
始終呢個價位都來來去去果幾部...我唔係大法FANS但唔鍾意韓仔嘢
而且AK果啲偏監聽的我都唔太喜~
ANYWAY~
其實我都係買咗DAP先買耳機
始終耳機一定多款過DAP...
我住/工作喺KT都有十幾年...
完全冇發現過
Budget5-6千
諗緊買唔買846
本身都鐘意聽比較重bass
我想問除左846仲有冇其他更好選擇?
因為846都好似出左好耐
睇自己鐘唔鐘意啦
我就射落海都唔會揀846啦
M7都好過846啦
岩岩睇完應該都係要試下um minerva同aaw axh
各位巴打知唔知香港邊度有得買audeze isine個條藍牙線?
5鐵的話可以去試下SD5 一定重bass
你咪按budget試,可能你試部2萬都唔夠一部5000的岩你,果陣我係買完cm先試
請問有冇巴打有用DVD Audio Extractor黎將隻BD變做flac?

我先入隻BD落BD機,之後開DVDFab Passkey去破佢保護,最後開DVD Audio Extractor
但我係DVD Audio Extractor度揀返BD機佢再禁next佢會話no DVD Disc found

請問我邊步做錯左
見到熊仔賣Billie Jean連xb-10 + 條2.5平衡線

抵唔抵玩?
我果陣都係咁諗,DAP有撚用咩買咁貴做乜鳩
果陣未整CM,我用TG334 試玩SP1000CU
點知

不過而家用緊335DW同金磚
Crazy people...
不過我都覺得呢d 野是會愈玩愈貴...
CHING都幾飄忽
SP1000同金磚分別認真唔細
換果陣未聽過金磚,剩係試左黑磚
但黑磚人聲唔得,以為金磚差唔多,唔啱我果類(同無4.4用自己耳機試)
所以揀左SP1000CU

用左一排又心郁郁,試下金磚
又想用4.4
聽完就賣左sp1000 入金磚
姐係巴打你算係盲狙金磚?
咁試過金磚啱咀型既,如果佢係似黑磚聲底,我就唔會買啦
唔係話買就買
最近無乜時間爬文,唔開心
其實係咪我耳仔太差定係試得唔夠真?
我覺得WM1Z/ WM1A/ ZX300 係有分別但唔係超大分別!
定係其實你地都係為果 "少少" 分別而換機?
(Sorry 新手入左套zx300 + m7 之後迷茫緊...)
買左新機就唔好咁心急換住
聽熟左而家副system先
先再出去試其他機

利申用緊zx300,覺得金磚個4.4同zx300差得好遠 好想換
巴打用乜耳機?
反而我上Sony 插隻IER-Z1R 落ZX300 ...
我明顯Feel 到同M7 有分別...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞