[耳機撚] 討論下各大耳機店 (78)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
建議你換左耳機先換線,一陣個頭唔啱又麻煩
咁喱d我覺得無計
廠佬訂moon成本問題
新手想問幾個問題
前排攞到隻aya用左一排想出返部水貨zx300玩4.4平衡
攞貨個時問個staff 佢建議我改線頭好過出條新線
話如果出條新4.4頭嘅線平嘅好難好過而家條006
佢仲話4.4頭都有唔同款揀有平有貴
又咩產地 又咩銅 又鍍金
個時未諗住入zx300 所以都無詳細問
想問下唔同頭有咩分別
同埋我上網攞資料個時又有d人話非平衡線係轉唔到平衡
但係staff又同我講可以幫我改
咁即係點先轉得?
要睇條線入面係幾芯
要行平衡最起碼要4條channel, Non balanced 3條就ok
所以如果你條線係4芯以上就可以改平衡
上fitear官網好似無寫
利申 唔識日文 上官網靠估
新手用緊ckr100is 想買個player 有冇咩邊款好推薦
006 既負極線芯唔係共用既,所以係可以改4.4既
好多人都鍾意試少少甚至有得試都唔試就買
無問題的,啲錢你地自己的想點使得你自己管到

只係可惜我唔係做耳機廠
唔係指你,你有試就ok啦
吓?點解會變咗係我要求高
zx300都夠係要求低喎
就算唔係新入坑喎,即係入坑好耐既人都覺得好夠用點解會係要求高同埋zx300 好差咩
新手 海王星條線壞左 想換線
有冇啲平啲抵玩既選擇?
因為識貨既一定要墨菊,sp1000,金磚先入得耳
原來我睇錯左
就算對新入坑都唔係好夠用
Sorry
請派膠...
ZX300個分析力真係唔多掂wor巴打
單純係平+4.4+大牌子嘢+核電+正常UI
起碼呢個budget我唔會揀佢
唔該曬
其實我本身都預左條線唔會用得返
im系列既頭都係得im自己用得返
同埋已經睇好左幾對耳機,但係未決定到要邊隻
係想問下值唔值得咁樣做同埋順便問下睇下邊到可以搵到線係im頭同時係4.4
咁你又要考慮埋佢機仔細細係俾你攞出街用

唔通下下金磚墨菊出街咩
有啲位我覺得就幾矛盾既
出街帶DAP都係想好聲啲
但係又投訴部機大部 就揀細機

但係啲細機既音質又唔係真係咁好
如果想輕便直接隊手機算啦

利申 日日返學都聽歌
想Hea果日就手機直推
真係想聽嘢果日就帶埋SE100
咁呢個budget 4.4介紹邊部??
B&O Play Beoplay E8 2.0 請問呢隻買唔買得過
zx300個4.4分析力我覺得都算係咁
但巴打有冇其他推薦? 好奇想試下

我睇埋今個星期個展有冇平...
冇就去轟舊金磚返來退燒
如果想買國語HI RES邊度多??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞