[耳機撚] 討論下各大耳機店 (78)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
你想整咩耳機?
HIFITRACK好多歌搵唔到...
唔知係咪小弟搵的方法唔啱定係佢唔齊
"可以j HR icon"
呢句真呀.
有個ICON 爽好多.
KT?觀塘?邊度有?
都唔使加多少少~
如果你去淘Z300A...基本冇分別係容量細咗
但都至少入到200首歌
咁就真係WITHIN BUDGET
我覺得SONY啲音染係好正~
的確好多人唔鍾意淡味
THX BRO
好似料無咁齊,唔記得邊個講
講到尾岩聽就得
身為新一代「發燒友」,點可以唔j hi res
咁如果 zx300/ ak70 mkii /ak sr15/ Onkyo DP-X1A
會簡邊部?
你應該問你自己

去聽完 自己決定
zx300a 淘佬都要2699人仔
圍返都要3200港紙 點解唔係香港買水貨?
而家300A加哂價啦
之前圍番都係24XX HKD
果時就抵買
本身諗緊334定萌音
之後睇左好多人嘅review
發覺個個講嘅嘢唔同
有啲人話334人聲近同樂器分析好啲
有啲人就話呢兩樣係monet強項
諗諗下都係唔好咁on9盲買
遲啲買個好嘅player去試算
Btw試公模可能都要未必真係準
同埋如果加錢刻artwork刻版權物唔知有冇版權問題呢?
聽講fitear熊仔最快手
Fitear 無art work
電量係有差別。
但我反正聽唔到咁耐
monet17 用iphone好聽d (好似係)
而家咁貴咩
我係2200買

另外...39天下第一
佢話有代理另外啲公司做
FITEAR呢就加幾多錢都冇ARTWORK
當然搵街外做另計
版權上你又唔係攞去賣就冇問題
本來我都同你一樣糾結過萌音定334
我最後選擇懷抱AYA
其實同一隻耳機幾乎人人聽都唔同感覺
又未使買PLAYER去試GE~可以問佢借一陣你好似我咁...AB都唔係...而係C咁點搞
我就覺得MONET高頻冇去得咁盡~音染重少少
334樂器分離度會再好啲~不過萌音都已經做得相當好
同埋你試的時候其實有個variable就係條線~記得換埋線去試
006同007係差唔少~線/頭都係改唔到耳機的取向~但係喺分離度同音場呢啲位係會有分別
除非你好有錢...如果唔係去到呢啲LEVEL的耳機緊係試清楚~
始終人地聽的歌同你聽開的唔同~試的歌唔同~喜好都唔好~小弟我之前試咗半年
冇比較過~但小弟我40日到手...我諗算係幾快...
講堅我唔覺得果堆DAP 聲音會有明顯分別...
就算D 評測真係講到會闊D 定沉D 果D 野
我覺得都係 "感覺"
同你了耳屎一樣.
你以為了到好入.
我係外面睇其實入左少少咋.
所以都係睇自己Budget/ 操作性/ 外觀 (堅架...唔靚唔想用)/ 同埋信仰啦...
講到個聽感我始終都係覺得耳機最大分別.
唔該巴打
player就本身都要買嘅
同埋試自己歌啱feel啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞