[耳機撚] 討論下各大耳機店 (78)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
onkyo 果部dp-x1a囉.
入門級我推薦hiby r6,行android操作順暢,聲都唔錯
呢個價位都叫入門
仲要software調音
請出招
想問下金磚依家幾錢, 定等好
R6 3千幾蚊算入門啦,
fiio X5iii 係平d,但lag到驚,聲又差
巴打們有冇推薦邊間訂cm
邊間整耳模
小弟新手留名
自己用緊se535ltd + fiio x5iii,隻535個殼裂開咗少少搞到心旭旭想買多隻耳機,如果買campfire orion會唔會好白痴?
幾鍾意535嘅人聲,主要聽ACG多
其實大部分android base既dap都可以玩,而其實sony機依加都可以,只要電話透過bluetooth比機就可以用了。睇自己價位去試吧,a55 為例都係千零蚊倒啱唔啱聲就睇你自己去試啦
題外話,其實我覺得dap本身就冇sim network要靠bluetooth或者wifi黎玩串流其實話方便又唔係好似真係太方便,可以考慮吓自己rip碟或者上音樂網買歌其實可能仲方便。
acg都有好多類型既其實,好難答你,不過今時今日535 既價錢多咗好多型號耳機了,去多幾間鋪試下啦
同問
搵細鋪訂其實有無分別
睇你訂咩牌子 不過d記好似成日儲夠一堆單先寄比廠
有冇巴打買左Sony 隻Just Ear?
正唔正?
要等幾耐?
ve,我去開果間本新無做呢隻牌子
但佢話可以幫我問幾錢同做埋

保養照跟
退燒一排想重出江湖 想問大家點睇cowon pd2?
最近入手ak sr15夾rosie
聽聽下又心思思想換耳機
聽女聲、jpop多
我都有興趣買 未得閒上sony 試清楚Monitor 定 listening
係咪要問先有架?
我上銅鑼灣果間冇擺出黎俾人試...
去亦軒/DMA咪得
係 你問佢 佢會帶你去放6萬磚個試聽位到 跟住你比你同拉埋簾
想搵條平平地既4.4 線 有無推介
zx300 + fender ten 3
有冇巴打有成品圖J吓?
等咗40日終於到了
我的彩音
比想像中快
我知呀 但我見間野個店員態度幾好
如果差唔多價既話 諗住搵佢買

雖然dma果個態度都好好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞