[耳機撚] 討論下各大耳機店 (78)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
人地問你 ZX300 個 budget 唔揀佢可以揀邊部, 唔好閃去第二度喇 唔好人地問緊入門級, 你就點人去買富豪級喇, 鬼唔知富豪級靚聲D咩.
用手機音質同 ZX300 黎比, 罪大應該摺左好耐.
同價位我會揀返DX150
功能齊 聲又唔差 仲有AMP玩
SR15爆太多筆直就唔講啦
係囉,你估個個都想兩皮野買舊大磚加電話出街咩
你呢部機三圍出街真係好輕考喎, 重重過你部 SE100, 仲未計佢勁多 bugs 你話推 DX120 都話啫...其實你有冇認真試過煲開既 ZX300 4.4 音質 !? 同埋而家有人話入手價 36xx 買到.
ZX300我點會冇試過
冇試過既嘢我唔會隨便講
佢背景係黑 味道係有 但係佢既高頻同分析力我真係不了
我只能夠話佢滿足唔到我 你鍾意既你咪去馬
反正我唔會阻止你 亦冇能力阻止你
我唔係要黑Sony 黑磚我自己都覺得唔錯
但係細黑呢 起碼我自己唔會課金

DX150對我對耳而言就係好啲
講下都有問題?
Bug呢家嘢確實係影響User experience既其中一大因素
但係比呢個價錢我會接受到有comprises
Sony個系統係寫得穩定
但係同時間都閹割左唔少嘢 例如串流
呢句咁嘅野都負皮我
有咩意見可以講出黎架
我唔介意改善的
qdc我記得係同westone/jh 2pin個啲唔同相位的?咁問吓大陸原廠條線幾錢吧?
係網上溝通,閱讀理解真係好重要
問佢同價位4.4都答唔到啦
我負評你太靚仔梳
大學士唔要wifi串流唔淨止要穩定
仲要降燥呀
唔俾有人就係唔想要stream咩
我發覺好多 AK 粉都係統一話罪大既 dap "背景黑, 動態好, 但唔夠力"...真係唔知執邊個 sales 既口水尾, 人云亦云. 但就專係揾d唔同級黎比, 又記得自己部機賣貴人地一個零位
Sorry 呀巴打.
我唔o岩.
巴打你唔係話你前幾個月先入部ZX300咩
咁快換機
幾個月都未換咪算係咁
俾你認得添...
係呀.
一個月前咋.
情人節之後果日去買...ZX300 + IER-M7

到今日.
已經買多左條金寶線, 一隻Z7M2... 訂左隻Just-ear (Monitor)...
而家想搵im 頭+4.4應該都要訂造或者改頭先有?
咁激
轟埋金磚就退燒!
個個都咁講!
不過我都覺得Sony 算有心了...
WM-1 系威左兩年仲未換...
如果係se100, sr15, zx300 幾部機俾我揀,我自己都係會揀zx300

好多時真係取向重要過"分析力"個啲野
更何況ak主要係以令啲聲線條感出啲,收得幼細啲,收放快啲,推出啲中高,去令人覺得佢"分析力"高吧。

呢啲取向無乜問題,而家都好多人鍾意,不過就唔好話到佢分析力好人好多咁吧

ak堆新機我覺得重有個問題令我覺得麻麻嘅係佢個bass, 無論聽咩樂器,個打擊感同結像都係收細到一個點咁。無錯聽落係好乾淨,回彈感幾好,唔會混濁唔會影響其他頻段咁。但係個質感就變到好奇怪,連想分清係咩樂器都難咗,修飾到過份咗少少,有啲扭曲咁。

純個人意見
清你都係收手啦 越講越肉酸
或許係我之前夾圈既關係
聽落會覺得AK個聲好夾啲
另一樣令我揀AK既原因係人聲
Sony fans boy
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞