[耳機撚] 討論下各大耳機店 (78)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
普通原廠電線
Don't FF too much
係多插頭選擇而已
TG334 改唔到私模 除咗佢原本個鈦金屬導管而且成隻野好似係實心
rightshop唔係r studio
r studio係賣線為主既,雖然都有做ibasso同山靈
不嬲線只不過係調味料
唔通甜品落鹽咩
點睇Massdrop x E-MU Purpleheart Headphones
想揾隻on-ear headphone 出街用
重點想要舒服同穩
初音都關佢事...
新手想問下乜野叫齒音?
真係牙齒撞擊的聲音?
定係唱每一句前換氣的"Hehe" 聲?
定係每一句歌詞好似收音收得差/ 定個Mic太大聲個尾音D "切切" 聲?

我Google 過有人叫我聽下梁靜茹會聽到好明顯...
但我都唔知係首歌錄得衰定係upload 差左音質 (我YOUTUBE 聽)
係覺得每句尾音都有D "切切" 聲幾刺耳...
https://www.youtube.com/watch?v=EKDMTYwPNoA

請指教
其他我唔知
我聽講有啲舖會只要求開口或閉口
但係我熊仔就開完口又合埋
又開下咁
佢重叫我不妨郁下~咁出到來會FIT啲
但感冒啲肉腫的話另計
如果錢唔係CONCERN
重量大小都唔係CONCERN的話
咁好難唔係金磚
我都知有r studio 呢間舖
只係我以為 右店一直都係講緊rightshop
但係佢話改到但收3千幾
最驚係改完中伏
賣左佢做返隻CM 得唔得呀?
因為我淨係用過ipod classic同iphone所以唔知買個dap分別係咪真係咁大姐
其實部ipod classic都封咗塵好耐
我都諗過但見冇咩鋪頭收耳機
右店咪rightshop
交收個流程其實係點
傾好價 出黎試完ok就得?
影幾張相, 你擺上去, Set 個心水價
可以講埋有冇保養, 幾時買, 想邊度交收.

等人有興趣Send message 俾你.
佢唔壓價/ 同你傾o岩價.
咪約佢囉.

你當果度係個留言板咁啦.
冇人mon 你個過程的.
YAMAHA又何止做耳機
當你發掘下
你會發現佢連戰鬥機都有做(而家好似冇啦...當年二戰零戰的引擎佢有份做)
唔知佢有冇出嬰兒用品
間公司應該係啲大L到想像唔到果啲...
如果佢收皮的話應該日本都可以收皮

我之前SAVE 低. 都唔記得出處了.
Sorry
呢隻好似唔係for出街用吧?
錢同重量唔係重點嘅話…我都係會揀黑磚

取向問題
講咁多都想改,咁去改囉,記得中完伏嘅話上返黎俾其他巴打學吓嘢
直接去耳機鋪試吓分別咪得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞