[耳機撚] 討論下各大耳機店 (78)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
Acoustic research m200 做緊$800 點睇?入唔入得過

普通原廠電線
Don't FF too much
係多插頭選擇而已
想問下有冇巴打拎過去恆源改模
334 535 846 呢d公摸改私模
會唔會出事?
見佢收幾貴 想問下
334後悔冇買私摸 冇得加錢拎番去比日本仔

無論邊間改都會唔同咗聲
恆源就更加唔穩陣添
唔太建議改模,除非真係爆殼而你又好鍾意隻野

tg334同mh333 本身就係唔同聲的,更加唔使諗
因為tg334有個鈦金屬導管,而mh334(cm) 係無的

TG334 改唔到私模 除咗佢原本個鈦金屬導管而且成隻野好似係實心
係唔係叫ice lab? 唔太熟

rightshop唔係r studio
r studio係賣線為主既,雖然都有做ibasso同山靈
細節量過多呢個形容詞真係好神奇
越多細節應該係越還原
如果太多會辛苦,咁位巴打係現實一定日日都好痛苦

btw呢個價位換線黎微調調音,我自己硬係覺得有啲浪費錢,留返黎遲吓換耳機好過

其實我都唔明
player根本唔會憑空捏造聲音出來
音樂檔本來有的東西全部出到
耳機/player 反而係過量 細節太多

同男人淹割佢做公公冇分別

係咪講緊個中高頻拉得太多隻耳機聽落吉耳啊

不嬲線只不過係調味料
唔通甜品落鹽咩
點睇Massdrop x E-MU Purpleheart Headphones
想揾隻on-ear headphone 出街用
重點想要舒服同穩
YAMAHA?
圈?鐵?

EPH-200 6mm單動圈
啱啱今朝開

是否通利買的?
有時通利的會很有驚喜
話說YAMAHA的業務真廣

初音都關佢事...
新手想問下乜野叫齒音?
真係牙齒撞擊的聲音?
定係唱每一句前換氣的"Hehe" 聲?
定係每一句歌詞好似收音收得差/ 定個Mic太大聲個尾音D "切切" 聲?

我Google 過有人叫我聽下梁靜茹會聽到好明顯...
但我都唔知係首歌錄得衰定係upload 差左音質 (我YOUTUBE 聽)
係覺得每句尾音都有D "切切" 聲幾刺耳...
https://www.youtube.com/watch?v=EKDMTYwPNoA

請指教
巴打最後去左邊整耳模?

btw, 大家整耳模會開口定合埋口? 見兩種都有人試過,但專家又話一定要開口做

我係熊仔。
佢會叫你開口合口
總之活動一下成組上下顎肌肉
因為你戴住都會郁
而家我戴住食嘢都冇唔舒服

我對VE4係影音展即埸造耳模,當時係開口整,fit既,唔易漏風.
但傷風感冒既時候聽會比較腫脹同埋"銀". 之前有對係Dr. Au 造模既大陸CM,合口整,我覺得舒服D,但比較易漏風
我都諗緊下次再整CM, 應該開定合好..

其他我唔知
我聽講有啲舖會只要求開口或閉口
但係我熊仔就開完口又合埋
又開下咁
佢重叫我不妨郁下~咁出到來會FIT啲
但感冒啲肉腫的話另計
今日用自己earphone 上左Sony 試金磚同黑磚
不得不承認金磚係暖d 同冇空間感d
細節就差唔多

諗緊買金定黑好...

自膠
*同埋有空間感d

我投金磚一票

金磚處理聲音有種從容不迫嘅感覺
係其他dap搵唔到嘅

有錢我都想買部

如果錢唔係CONCERN
重量大小都唔係CONCERN的話
咁好難唔係金磚

我都知有r studio 呢間舖
只係我以為 右店一直都係講緊rightshop
想問下有冇巴打拎過去恆源改模
334 535 846 呢d公摸改私模
會唔會出事?
見佢收幾貴 想問下
334後悔冇買私摸 冇得加錢拎番去比日本仔

無論邊間改都會唔同咗聲
恆源就更加唔穩陣添

TG334 改唔到私模 除咗佢原本個鈦金屬導管而且成隻野好似係實心

但係佢話改到但收3千幾
最驚係改完中伏
無論邊間改都會唔同咗聲
恆源就更加唔穩陣添

但係佢話改到但收3千幾
最驚係改完中伏

賣左佢做返隻CM 得唔得呀?

fiio新瀨尿牛丸機

m9其實夠唔夠做?
本身用緊iphone直推嘅話m9分別大唔大

其實咩叫夠唔夠做,大把人電話直推耳機,其實好多時電話都夠做…

因為我淨係用過ipod classic同iphone所以唔知買個dap分別係咪真係咁大姐
其實部ipod classic都封咗塵好耐

但係佢話改到但收3千幾
最驚係改完中伏

我都諗過但見冇咩鋪頭收耳機
但係佢話改到但收3千幾
最驚係改完中伏

放上dcfever?

https://www.dcfever.com/trading/search.php?keyword=334&token=qrwwerrwpprqqqt&cat=all&type=all&min_price=&max_price=
都有人放架喎.
輸少少咁囉.

我都知有r studio 呢間舖
只係我以為 右店一直都係講緊rightshop

右店咪rightshop

放上dcfever?

https://www.dcfever.com/trading/search.php?keyword=334&token=qrwwerrwpprqqqt&cat=all&type=all&min_price=&max_price=
都有人放架喎.
輸少少咁囉.

交收個流程其實係點
傾好價 出黎試完ok就得?

放上dcfever?

都有人放架喎.
輸少少咁囉.

交收個流程其實係點
傾好價 出黎試完ok就得?

影幾張相, 你擺上去, Set 個心水價
可以講埋有冇保養, 幾時買, 想邊度交收.

等人有興趣Send message 俾你.
佢唔壓價/ 同你傾o岩價.
咪約佢囉.

你當果度係個留言板咁啦.
冇人mon 你個過程的.
啱啱今朝開

是否通利買的?
有時通利的會很有驚喜

通利我見到賣$1999我係日服亞馬遜買21000円左右+運費
耳機yamaha 一直有造不過以低價產品為主依對已經算係貴少少
聽落d 聲都算通透音場夠闊冇話樂器人聲鼓聲炒埋一碟未試過插手機唔知易唔易推不過用d-100扭到第二格就夠聲同普通iem 差唔多

YAMAHA又何止做耳機
當你發掘下
你會發現佢連戰鬥機都有做(而家好似冇啦...當年二戰零戰的引擎佢有份做)
啱啱今朝開

是否通利買的?
有時通利的會很有驚喜

初音都關佢事...

唔知佢有冇出嬰兒用品
間公司應該係啲大L到想像唔到果啲...
如果佢收皮的話應該日本都可以收皮
是否通利買的?
有時通利的會很有驚喜

通利我見到賣$1999我係日服亞馬遜買21000円左右+運費
耳機yamaha 一直有造不過以低價產品為主依對已經算係貴少少
聽落d 聲都算通透音場夠闊冇話樂器人聲鼓聲炒埋一碟未試過插手機唔知易唔易推不過用d-100扭到第二格就夠聲同普通iem 差唔多

YAMAHA又何止做耳機
當你發掘下
你會發現佢連戰鬥機都有做(而家好似冇啦...當年二戰零戰的引擎佢有份做)

我之前SAVE 低. 都唔記得出處了.
Sorry
點睇Massdrop x E-MU Purpleheart Headphones
想揾隻on-ear headphone 出街用
重點想要舒服同穩

呢隻好似唔係for出街用吧?
自膠
*同埋有空間感d

我投金磚一票

金磚處理聲音有種從容不迫嘅感覺
係其他dap搵唔到嘅

有錢我都想買部

如果錢唔係CONCERN
重量大小都唔係CONCERN的話
咁好難唔係金磚

錢同重量唔係重點嘅話…我都係會揀黑磚

取向問題
無論邊間改都會唔同咗聲
恆源就更加唔穩陣添

但係佢話改到但收3千幾
最驚係改完中伏

講咁多都想改,咁去改囉,記得中完伏嘅話上返黎俾其他巴打學吓嘢
m9其實夠唔夠做?
本身用緊iphone直推嘅話m9分別大唔大

其實咩叫夠唔夠做,大把人電話直推耳機,其實好多時電話都夠做…

因為我淨係用過ipod classic同iphone所以唔知買個dap分別係咪真係咁大姐
其實部ipod classic都封咗塵好耐

直接去耳機鋪試吓分別咪得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞