[耳機撚] 討論下各大耳機店 (78)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
AK 近期d機明明係強化左中高音,就話到聲音夠自然,還原度好高,我都覺得幾攪笑。聽樂器要粒粒清,要解析高而氣氛變次要,用黎試清楚d頂級 cm 都可以理解。但你話接受到 AK d高頻(個人覺得有d過火),而接受唔到罪大d高頻感覺就比較奇怪。
堅係Sony fans boy!
知道佢有儲分制...
知道金磚比百記貴d 都想去Sony 買...
(想咋...應該唔會咁做)
請問除咗vannuys 之外仲有冇其他靚袋推介? 用緊ZX300
佢聽慣左個啲曲折離奇既聲
你突然比番啲正常野佢聽 點會接受到
之前用wm1a有得續保已經贏哂
我都想知,想搵個掛袋
依家好似去百記同Sony 都係送多一年保同一條金寶線.
圈好夾啲就憑AK個垃圾級phone driver
陰聲怪氣死唔斷氣咁就有份
就算ZX300夾圈麻麻哋,聽落都自然平衡過啲咩AK380 SE100 SR15好多,尤其係EX800st插AK機好似電腦底板buzzer咁
得啲聽覺退化聾撚先會接受到

利申:用EX800ST, Rockets, Earpods試
見到k3003 $3000好有衝勁想買
可能對我黎講dap會注重佢調音比較多,真係咁追求分晰力可能我會係技iem到著手
新手一問 請問條線會唔會影響音質
唔會,最多叫調下味
明顯影響「音質」嘅首先係隻耳機,然後係啲聲音嘅紀錄方式/格式(CD/FLAC file/wma/黑膠/磁帶,再之後係CDP/DAP/AMP,最後先係線

當然啦首歌本身爛聲唱到走曬音,你用咩聽應該都係會覺得難聽
其實揾部 AK100/AK120, 再對比下部 AK380 / SE100,etc, AB 完就知 AK 後期D機既高音調到有幾浮誇, 聽完我唸佢自己都會接受唔到.
其實我指既係可以自己上網揀續唔續保喱樣都無得輸
其他代理都好似無得續保
佢會同你講
以前啲機調得閪
新舊咁大分別咁就見到AK嘅進步

AK da best, AK FTW
咁點解Sennheiser擺親展
IEM果邊全部都用AK DAP?
求解

可能對ching黎講se100 對比zx300 只係添多少少系列,但如果你用追求分晰力既原因話zx300 麻麻地,但果頭話dx150 係好選擇我真係接受唔到然後串流方面又係搵黎講,雖然我習慣買cd 自己rip 黎聽,但真係想玩串流其實zx300 一樣可以做到,又何來閹割呢?ui問題你話洗幾千蚊買bug 都冇問題所以我唔討論依一點。我唔係話ibasso垃圾,我自己都有鐘意既ibasso機種,但dx 150 如果用ching既取向黎評定部機值唔值我覺得直頭倒轉曬,部機d調音矇到呢 。得罪講句其實我覺得se100 d分晰力都係麻麻地,咁既價咁追求分晰力我真係買黑磚算
利申窮L想hea既時候用a55,真係d想聽既時候都係用a55
AK受班有錢聽障廢中廢老歡迎嘛
商家佬做生意係咁㗎啦
有時其實耳機展既demo player會係大會借出黎既(好似係) ,上年灣仔我見到仙女demo駁kann比人試添心諗間野係有心倒米定有心玩野
兩年前自己買$399
聽咗一陣 仲衰過原裝earpods
朦到仆街
今日見到竟然有人用$280去整⋯⋯
但全新$250
續保貴唔貴?
1年前好似有優惠500幾
原價好似700幾
嘩啲負皮多到
thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞