[耳機撚] 討論下各大耳機店 (78)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
ve,我去開果間本新無做呢隻牌子
但佢話可以幫我問幾錢同做埋

保養照跟

去亦軒/DMA咪得

我知呀 但我見間野個店員態度幾好
如果差唔多價既話 諗住搵佢買

雖然dma果個態度都好好

去亦軒/DMA咪得

巴打想問下你地soft copy無損既歌係邊到買到
有少少唔關事想搵地方呻下...
自上個月見到Sony $7999 果set 野
買完之後
就心思思睇headfi 野
興幸自己係Sony Fansboy
以為買埋隻Z7M2 屋企聽已經會好夠皮

點知
都幾大獲係上左去試隻Z1R... 覺得好好聽
以前試耳機唔會覺得咁明顯分別... 覺得好大衝擊
係皮幾野的衝擊
好Q 貴但會想分期付款都想入左佢果隻

之後因爲冇貨
又睇下WM1A/ WM1Z
睇睇下又會諗不如到埋頂咁換埋黑磚甚至金磚
其實試過就唔覺得同部ZX300有明顯分別...
(6萬果部太癲真係冇諗)

最衰係
因為隻Z1R 冇貨
又睇下其他... 依家想試下成日有人提的仙女... 甚至Solaris...

其實係咪好病態?
成日想買野
仲要分期買...
求各位資深巴打屌醒

聽巴打你咁講只係因為新鮮感吧
Z1R唔係求其一部機推得好,至於其他耳機各有長處

既然入左Z7,ZX300, 不如搵條好d既4.4線玩一排先

仲有你d source file都好緊要,自己知道想要咩聲先再諗
老實個個都話自己買既好好聲,你跟到幾多

Source file除左買碟轉仲有無邊到有得買?
去亦軒/DMA咪得

我早幾日都幫光頭ching買左綠仙女
有少少唔關事想搵地方呻下...
自上個月見到Sony $7999 果set 野
買完之後
就心思思睇headfi 野
興幸自己係Sony Fansboy
以為買埋隻Z7M2 屋企聽已經會好夠皮

點知
都幾大獲係上左去試隻Z1R... 覺得好好聽
以前試耳機唔會覺得咁明顯分別... 覺得好大衝擊
係皮幾野的衝擊
好Q 貴但會想分期付款都想入左佢果隻

之後因爲冇貨
又睇下WM1A/ WM1Z
睇睇下又會諗不如到埋頂咁換埋黑磚甚至金磚
其實試過就唔覺得同部ZX300有明顯分別...
(6萬果部太癲真係冇諗)

最衰係
因為隻Z1R 冇貨
又睇下其他... 依家想試下成日有人提的仙女... 甚至Solaris...

其實係咪好病態?
成日想買野
仲要分期買...
求各位資深巴打屌醒

仲有你d source file都好緊要,自己知道想要咩聲先再諗

我就Hifitrack 買 DSD, 其他巴打應該有其他網站提供
想搵條平平地既4.4 線 有無推介
zx300 + fender ten 3

同問 利申 新綠仙+二手磚

hifitrack,HDtracks,mora 靜係識呢3個

我都訂左VE6
2月尾做左耳模 VE話order已收 但未收到耳模

我都訂左VE6

好似係香港特別貴 $30一首
外國都係賣港紙$20左右

我都訂左VE6

我都訂左VE6

我就Hifitrack 買 DSD, 其他巴打應該有其他網站提供

有冇邊到比較多廣東歌

hifitrack,HDtracks,mora 靜係識呢3個

Thx bro

我都訂左VE6

我反宜買左n8 黎替換對陳年ve6

我都訂左VE6

64 audio試過唔係我杯茶
VE6一聽唔捨得放低

有冇邊到比較多廣東歌

我諗Hifitrack都算多,不過流行曲既話聽落分別不大
我都訂左VE6

VE6一聽唔捨得放低

ve暖聲調音係幾好既
但64 d聲就立體d, 仲有圈鐵cm

VE6一聽唔捨得放低

ve暖聲調音係幾好既
但64 d聲就立體d, 仲有圈鐵cm

宜家我好心急
先過得一個星期

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞