[耳機撚] 討論下各大耳機店 (78)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
灰雀

UM30我覺得好蒙~但係應該係佢系列特色
006係可以改
但老實講~話換頭好過換線就呃9你
睇下你換咩線啫
不過你都可以試咗先
咪問佢借條006平衡試下囉
然後你再搵條007平衡試下就知道 (毒下你先)
我諗佢意思係
換線不如換頭
因為如果換線要換條好過006嘅價錢都唔平
屌...賣耳機真係爽皮
果日去問熊仔隻TITAN重有冇得試
點知已經清咗
十幾日就清咗...果度賺到...
買過隻啦...條線貴過部機

P.S. 阿杜去咗勇士啦
有錢嘅嘢我地唔明
A55都算係性價比好高的機
佢個3.5閪窿重正過ZX300我覺得(頭盔)
咁都啱
講平一定係換頭
4.4線起碼都2000起跳(如果要改頭都未計)
不過咁...CHING買AYA...都冇好多線得揀
冇Streaming 嘛...
好多朋友仔都問我點解會買ZX300 冇Streaming.

我答因為我係Sony Fans boy.
最後決定左買ea 源線 有得trade in
400 試一試
分期付款害死人!
Streaming有乜好
直接入落去聽咪得
我自己都係cd rip再入落sd卡聽
Moov好似都幾食部機既硬件
如果部Player硬件唔太好既話 會唔會好易hand機
仲搞笑既係spotify仲係得320k
使大舊錢買dap買iem仲要俾錢sub聽320k
不如正正經經上hdtrack買碟
俾我既直接講有追求既就唔會Streaming
咁講真串流係方便既,尤其聽好多歌手/樂隊既人黎講...
方便,咪犧牲質素囉
我自己都有用stream但最多咪bluetooth d濕鳩耳機但求有聲打發時間,再唔係dlna落埋去speaker等間屋有d聲有d生氣
你要明白唔係人人都識架嗎
咁我之前都係用Apple Music 的...
依家的返起心肝買返D 碟來RIP...
想問下各位意見
本身自己用緊fxa7加 zx300
依家想直接上Cm 咁自己就本身鐘意聽bass重既
我想問會唔有d 係可以做到ear monitor既 自己有玩開樂器
就想可以做到兩用
我自己就睇過ten3/5 都覺得幾好 定係會唔會有其他會更好 唔該巴打們
上啦, 食度好多專家卑意見
你覺得細黑推圈會夠力咩?
唔好玩啦...

本來 聽感人人唔同 我都無打算駁你

但 Sony 都出名多味精
你竟然話自然過AK 我真係無辦法認同你
我覺得聽覺退化先會聽到 ZX300 自然平衡過 SE100

ZX300 對比 SR15 都已經比下去啦
你聽過AK 2.5未嫁?
我用緊ak都忍唔住出聲
zx300 梗係比下去啦,連價錢都係
你都仲攞黎講真係抵屌

sony同ak各有味精係事實,但係取向唔同
zx300同sr15 都試過,sony係取向treble同vocal, 女聲真心少聽講唔到,但男聲真心ok, 樂器唔係爆炸性但結他彈既回彈力都表現得清楚

sr 15 係舊機增加推力,令你覺得所有聲都飽滿,有力同沉實。 但唔等於係自然
除非係聽演唱會/live. 咁就的確還原番

利申仲係用緊ak100 ii
之前我同我另ㄧ位朋友都係SR15同ZX300之間做選擇
我地結果都選擇左ZX300
講樂器我自己都覺得ZX300平均少少,至少我聽感,鼓係咁
可能我地都係聽覺退化,但唔理了,我自己聽得爽就ok
我zx300推IE800S冇問題喎你聽過sony 4.4未嫁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞