[耳機撚] 討論下各大耳機店 (78)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
依個我覺得係marketing 架範疇黎,想比多啲玩家可以一隻耳機玩到64Audio 架自家技術
你錯啦
儲耳模一log寄出唔係淨係D記專享 C_A都會 慳郵費啊
如果喺D記買 我諗VE要一個月先收到耳模
新手仲用緊iphone+垃圾SE215
~5000 Budget想upgrade好d既耳機+dap
主要聽moov無損 所以希望dap有得裝moov
係咪唔係好夠budget?

大家覺得拎曬d budget落耳機 定買部好d既dap用返se215?
定係5000蚊都可以夠budget?
用緊ak70 mkii ,想整隻VE玩下,係唔係應該換咗部dap先
新手用緊king pro 心郁郁想買fender隻nine 1 玩下
試完覺得base好重,人聲冇king pro咁出
係咪未煲定fender調音特色
Ak要你share WiFi 行同一個network 先可以控制到
即係你電話要長開Hotspot
Fender特色係人聲唔出, 要去到A9先好少少
我諗清你誤解咗樓上意思,樓上巴打我諗佢意思係想講因為就算公模每個人既配戴既位置都會有出入,所以其實試demo 既時候已經未必一定個個人都聽到係原本廠想表達出黎既果種聲,而且你最後既成品係cm黎,廠當然會做返佢地本身做果隻聲比你,但到實際你用既時候因為已經同你當初試demo時既配戴位置唔同咗,所以聲點都會有d出入。又唔係完全關間廠手工好唔好問題,如果真係一定要100%同你當初試demo時既聲一樣,最穩陣當然就係試公模model既demo, 咁真係試啱之後你既成品就肯定係同你當初想鐘意既一樣聲了
巴打有冇2000内 人聲有 base又有嘅雜食推介
做咩迫人買universal姐
仲有明明試岩n8既聲,為左成品唔好偏聲,就去買第二隻聲既universal
係咪有d反智呢
可以試吓水黃鸝, 樣樣都有D, 算幾平均
始終cm隻隻唔同,好難一樣聲。就算universal都未必可以做到隻隻100%一樣
冇話迫嘅,只係話如果有人考慮既時候擔心依樣野但又想做cm要預埋依樣野啫何況收貨後有人覺得好聽d又有人覺得難聽咗既例子比比皆是每個人考慮因素既出發點唔同,又唔可以話反智嘅
清明唔明有d野係實際因素而令佢唔同聲?又會拉到去講煲耳機都有既btw最緊要自己揀啱鐘意既款啫
如果月尾個SHOW訂會唔會快D
其實個論點唔係我帶出黎只係覺得有清可能誤解咗果位巴打既意思啫。Fitear其實我自己都有既,而且都同demo有d唔同聲,咁係咪鐘意多d就睇撞唔撞正自己偏好多d 果方面口味啦
你215插DAP聽嘥鳩氣

如果你想慢慢玩落去既 可以all in左落耳機先 之後再換dap
早排去左試ue 18 pro plus
感覺幾好。已經諗住入手
但仲想試下其他同價牌子既cm會唔會更岩心水
有冇咩介紹或者冷門d又唔錯既?我淨係識westone/ue/JH呢3隻cm
平時聽開雜歌。但偏向樂器聲同live
dap:金磚
用得金磚緊係試埋justear,一套sony玩齊
咁大位巴打絲打,有無人試過去熊仔店訂CM果時即場做埋耳印? 想知有無伏。

一直都係用UE,但UE digital scan又無乜問題,係未試過傳統耳印,驚唔fit
我一直以為係因為動圈冇用導管發聲,
直接打落個殼到,
所以cm先會係最理想嘅聲
唔知係咪咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞