[耳機撚] 討論下各大耳機店 (78)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
兩者都有無損
tidal新歌通常都攞唔齊, 上架好慢, 尤其係cantopop
但係舊歌好齊, 好多indie同冷門嘢
利申兩者都有用過, 用tidal多, 而家買歌, cut咗tidal
https://sites.google.com/site/cdripguide/eac/eac-setup-guide
你最尾果幾個Step試下跟住佢咁做
我之前用iPhone 都ok
開到2/3 volume 夠用

但加埋ZX300
行4.4 Balanced
成件事更立體
試下先 thx
窮撚可唔可以玩cm阿
第1頁全部都咁貴
冇隔音可言 想隔音嘅都係搵過第二隻
你筆值幾多先
窮撚都係過隔離淘寶
要平嘅實有,質素唔掂嘅你會唔會想要啫
2000得唔得架阿
其實都係俾電話用架炸
但係又想整對岩自己耳型用
所以音質其實都冇乜要求
好奇一問
各位巴打鐘意低音彈定實
買隻耳機返黎改模囉
想買ak sr15, 請問有冇店鋪推介?
因為去星際問過價錢,但都幾浮動
5千1到5千尾都有
又沉又彈
呢個筆值咁做應該最好
2k淘寶果d唔知會係咩聲
姐係可以買隻幾舊水另外整隻耳模 最後裝返落耳模到? 有冇邊間可以介紹下 thx
用開iPhone,收左部DPX1A玩下
想換左條3.5線個插做2.5玩下balance
有冇鋪頭推薦?
聽完巴打既意見+自己少少research
暫時會試下Acoustune 1650/Fender FXA7/Sony IER-M7/Campfire Audio Polaris
係5000Budget內大家仲有冇其他耳機值得試下?
主要想聽layer層次感多d +輕微重少少既bass
同埋本身係冇dap用iphone試耳機用原裝條3.5mm - lightening 會唔會好影響聲音既quality?
會 你上面個堆唔係動圈就係大阻抗 嗰條j根本推唔起
iphone推唔郁啦
有冇巴打聽開metal/ rock 為主
而家用緊andromeda 想升級
筆直大概15k
請問有冇巴打有介紹

之前試過ve6 同 qdc Gemini
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞