[耳機撚] 討論下各大耳機店 (78)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
有隻hde-10 想買多隻fw-01 好唔好
用開咩線?
lm
原來jaben同mingo都有得即場洗耳清耳屎
jaben前幾日去訂隻cm果時問過,唔會清耳屎架,剩係問你有無傷風感冒,無就ok。

雖然即場打唔使錢,不過好耐無訂過CM,最後我都係寧願比多少少出去聽力中心打耳模算。

btw,夜夜夜巴知唔知邊間整耳模比較好? 之前一直用UE,都係去代理做數碼scan,未試過用傳統方法整耳模。
westone es80
JH 16 pro
我梗係知無得清耳屎

我係想指個位巴打講到d記要去公立排期搵人清耳屎再搵人整耳機,而講到其他有得即刻做晒,但就唔講其他鋪想清耳屎嘅話,其實都一樣要出去外面清咁。
唔通jaben同mingo又有得清埋耳屎咩

我自己就淨係係聽健整過耳模,未試過唔fit。
不過講真,我都聽過人係聽健整完,之後唔fit。其實間間都有fit同唔fit嘅案例,都係睇你彩數。
而我自己聽得最多出事案例嘅,應該係Dr. Au
你已經有2.5mm線嘅耳機?
你又知最終唔係揀4.4頭?
你肯唔肯定條原線換到2.5 平衡?
純換頭我見r-studio同小修小寶都好似算ok嘅
jaben都聽講ok (不過好似淨係見人講換4.4頭咁)
其實真係無咩
一步到位(一步到胃)

首先,新野,旗艦野一路會出,下年唔出,下下年都可能會出。

第二,你口味可能會隨住聽音/歌經驗而變,到時變咗,無咁啱聽,咁重算唔算到位?

第三,人地個胃唔等於你個胃,大家口味唔同,好多時真係要聽多啲先知自己想要啲乜

純個人意見
有冇url
做咩事呢期咁多人買ve6
ve d價真係好貴,18xxx 6單元

利申,4年前買15000左右
上網話4芯就可以,我見我條線有
Fitear 007
我係熊仔改過007 即場等咗兩個字左右
大概咩價錢?
我改4.4 但係佢好似係買頭包改
Thx
得閒上去問下
Dr.Au係匯X果間?
我見佢成日上傳媒,網上又好多人話佢好好手勢,仲諗住搵佢添
聽健係咪即係傳說中既旺中16樓?

講起唔fit,聽得最多反而係含完果間
夜晚你所講的仲毒過上Sony 度試聽呀...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞