【首試年宵嚐教訓,現向巴絲求教、求救】

690 回覆
83 Like 579 Dislike
其實有冇諗過設計真係好有問題

一:超級雞議員選舉,九唔撚搭八,諗住食區議員選舉但意義不明
二:果四隻雞同區議員完全唔知有咩關係,又唔係惡搞真實既區議員
三:四隻雞真係唔靚,太大隻喇,反而整細細隻可能會仲可愛
四:整咁大隻用黎暖手其實好無謂,年宵買公仔既人唔會因為佢既實用性黎買,要實用就去左買布袋/tee
五:風車idea還可以,但個設計又係好求其,好似用小畫家整咁
六:個紙袋真係廢事講,問心你拎住係維園附近行你自己覺唔覺得收恥

根本你檔野同大雞樂一樣係衰設計,仲要整到咁柒大隻邊個同你買
唔係話識畫幾個圖就叫識設計,呢樣野先係最要反省
隻雞都幾靚既 但見到咁貴真係買唔落手
第一,你唔夠時間搵其他廠係你on9
做生意唔識預計有突發事情發生?

第二,70蚊成本,你用下個腦都知道無可能啦
比agent食你50蚊你真係on99

第三,你以為自己係大牌子?講質素?開年宵既特點就係將成本壓到最低再高價賣番出去,賣完就閃水無售後服務,你無後續開鋪既打算就根本無資格講質素

利申∶玩過幾年年宵都大賺

散貨重set高過50蚊真係等收皮
廿蚊廿蚊搵旺角啲檔仔接少少貨,再散俾人啦。係大出血架喇,買教訓啦。同埋唔關侵權嘢事,你件product 係食正你target customer 要嘅嘢,幾貴都有人買,因為佢知年宵過得買唔返。你冇人買只可以個你啲product 錯market,記住年宵唔係公仔bazaar 。你隻雞係得意,但係老一輩唔會買黎賀年,後生又會覺得貴加唔使係你到買。咁你話你啲雞邊個買?
本來見你咁都想幫你買隻
但88蚊專程出黎幫你收
你諗下合唔合理
你係慘 但都要諗下你sell緊邊班人
上得黎lihkg 9成後生仔
搵撚幫你接貨咩
你落到3,40蚊先會賣到
補多句
個日行維園有留意過你隻雞
樓主肯減價我應該會收
唔好玩啦 中學識人有玩年宵
一隻公仔成本最多得20 蚊
散貨洗唔洗賣咁貴呀
你話隻雞係年宵40,50蚊既話既話我都會諗下
但70,80仲要係只係成本價,真係頭也不回
一撚樣,三年前搞過,蝕7成
最後啲貨掉撚晒
當買次教訓
70蚊成本價
感謝巴絲認真回覆
我哋都知唔易架啦,搵緊唔同途徑
所以我哋都係target有興趣嘅朋友,睇下有冇人真係鍾意
可以telegram傾下先

亦都多謝教路,more more
真係第一搞冇經驗,沉痛教訓
你班連登仔又話要支持本土
到有本土又話人柒
到唔柒喇,又話鳩人貴
屌晒你地老母呀
一撚樣,三年前搞過,蝕7成
最後啲貨掉撚晒
當買次教訓

巴打咁識放手
係咪學過斷捨離
感謝巴絲認真回覆
我哋都知唔易架啦,搵緊唔同途徑
所以我哋都係target有興趣嘅朋友,睇下有冇人真係鍾意
可以telegram傾下先

亦都多謝教路,more more
真係第一搞冇經驗,沉痛教訓

垃圾
又話求救 又話求教
叫你減價唔係想呃鳩你隻雞呀
你減到40蚊左右當救下你買隻返屋企放2個星期掉左佢囉
你咁撚巴閉企到硬一硬咁你求乜撚野教呀

又話要散價輸少d 依家又改口希望d真係有興趣嘅人搵你價
不如你放上拍賣定88萬一隻啦 講緊本土創作wo 只此一家
真係有興趣8888萬都要搵你買架啦係咪?

你都係留返下次雞年當古董賣啦
平啲就幫你買啦

有學生會出1蚊1隻價錢想買70隻;亦有顧客拎住蛋黃哥同我哋講:「呢隻45蚊咋,你哋憑咩賣咁貴?」令到我哋寒都心埋:雖然唔係話超好,但全部由我哋一手一腳設計,再實體化出嚟,真係咁冇價值咩?請巴絲指教!

有興趣嘅巴絲可以telegram我: stillhill,傾傾詳情;儘量紅線交收(倉係葵涌)OR順豐(運費自付)都得。
救救我哋,救救本土創作。希望得到連登巴絲欣賞同支持啦!

關撚本土創作事咩

垃圾都想抱木土名大腿?

話你知啦根本唔關價錢同上面你一堆唔知up乜鳩既分析

唔怪得你失敗啦

係你d所謂本土原創太柒 由其是個紙袋同d字

睇到打冷震

俾你幾多成本都無用

衰d講句 派/送我都唔要 因為真係好柒
哩舊野成本70
紙袋7蚊
一係就報大數
一係就戇大火

戇鳩

真係戇大火
蟹左想走 仲夠膽收年宵價
今時今日仲諗住賺到錢

成本價打個七折都要偷笑啦

仲有咁多人質易你個成本不如貼張單上黎睇膠

利申:如果真係你口中所講話係靚料,成本要70蚊隻我信
今時今日仲諗住賺到錢

成本價打個七折都要偷笑啦

仲有咁多人質易你個成本不如貼張單上黎睇膠

利申:如果真係你口中所講話係靚料,成本要70蚊隻我信

質疑*
好貴點買 ,同埋又唔係咩出名公仔,比著其他人都好難會心動
你班連登仔又話要支持本土
到有本土又話人柒
到唔柒喇,又話鳩人貴
屌晒你地老母呀

咁你買撚哂佢啦
代樓主多謝你
你有冇計錯數,77蚊成本賣88蚊
你要賣幾多隻先扣到你投個檔口既錢先到你team人有錢落袋
最錯就係你賣啲咁貴既野
大家唔買就會捐嘅話留返俾啲有需要嘅人啦

70蚊,不了
求咩撚教 打咁大段野就係想散貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞