【首試年宵嚐教訓,現向巴絲求教、求救】

690 回覆
83 Like 579 Dislike
個袋好差 真心
哩舊野成本70
紙袋7蚊
一係就報大數
一係就戇大火

成本包唔包埋運費?
唔包運費真係冇可能,
充棉+絨布公仔,20-30cm高
東莞一定20內有交易,MOQ500-1000
4色粉卡180gsm紙袋1000個頂多咪$1人仔

一係你俾廠厄,正路sell pirce會係出廠價既7倍左右
賣$70既野,出廠價正路要控制係$10樓下
就算你買五十蚊 我都要諗諗
見你上面打嘅嘢都幾有心
幫推
1蚊1隻果到笑撚咗
已經好過隔離香港母雞啦
Happy & New Year
另外我都係做design,四款公仔可以,
不嬲原創公仔都係講求包裝同宣傳,
但紙袋同個風車真係要檢討一下,
做緊design既學生都唔會整到咁,
好似求其hea出黎咁
$88 散貨降低價錢先會有人想買 仲賣咁貴只會係咁比人屌 唔好奢望成本價會有好多人買啦 真心左
本身未睇圖見你打咁大段野又咁慘, 都想幫手買隻, 不過睇完圖....
除左原創, design 都好緊要, 認真你D雞真係好柒下, 好難搵到人買
咁嘅質素50蚊可能會買 。但同人地自家創作雞公雞女攬枕差太遠 。
上年都有類似既猴仔攬枕,兩年都有買一男一女公仔 。
168一隻我都會買 。問十個女仔 八個想買你隻公仔 就成功。

我覺得幾得意 又未到樣衰嘅
不過成百蚊一隻我真係覺得唔值
哩舊野成本70
紙袋7蚊
一係就報大數
一係就戇大火

係咁既
我地本身直接搵內地廠,但做出黎效果好差
都要55人仔未包運費

年宵日近,唔可以再慢慢搵,咁就搵左間香港代理
佢做得又真係好好多⋯料果啲都好啲
70係包運埋黎香港

年宵問過幾間其他自家設計cushion檔,標準形狀都要60蚊到

香港啲agent又咪係搵大陸廠
做再markup幾十%賣俾你
成件事錯哂
你仲賣依個價 真係已經嚐到教訓?

不過見你打咁大段野 幫推
小弟身同感受

今年年宵我地都係賣原創產品,成本同你地差唔多都係偏高,最後都係仲有好多貨

海關正垃圾,食屎狗,屌佢老母,唔撚做野

香港人又唔爭氣,繼續買

年宵只會一年比一年多侵權產品,香港玩撚完
我覺得隻雞幾得意呀
個紙袋就唔係好知你想點 風車就design得麻麻地
屋企唔擺公仔 幫推
仲有賣餘貨想去貨嘅,你唔係年宵完就完吧 年三十到初三 你都仲有好多方法清 仲有今晚
你要啲貨如果唔係近新年 應該廣州東莞汕頭都係10至20蚊人仔左右 再北到過省會更平 ,做辦好緊要 囉隻辦黎做比人抄。睇你講成本超過40 一係你比人昆 一係昆人
利申: 成衣工廠股東
哩舊野成本70
紙袋7蚊
一係就報大數
一係就戇大火

成本包唔包埋運費?
唔包運費真係冇可能,
充棉+絨布公仔,20-30cm高
東莞一定20內有交易,MOQ500-1000
4色粉卡180gsm紙袋1000個頂多咪$1人仔

一係你俾廠厄,正路sell pirce會係出廠價既7倍左右
賣$70既野,出廠價正路要控制係$10樓下

多謝巴打賜教
控制唔到成本咁低係我哋問題

講返因由:上面講過

我地本身直接搵內地廠,但做出黎效果好差
都要55人仔未包運費

年宵日近,唔可以再慢慢搵,咁就搵左間香港代理
佢做得又真係好好多⋯料果啲都好啲
70係包運埋黎香港

年宵問過幾間其他自家設計cushion檔,標準形狀都要60蚊到
認真年宵都完左幾日,而家你賣唔出想散貨仲想有得賺係難d。仲要人特登出黎交收 年宵完果日賺幾多就差唔多係定數,有人肯三幾十蚊買左去等你唔洗捐曬出去蝕曬已經好好,就唔好諗住想賺仲賣高過成本
另外我都係做design,四款公仔可以,
不嬲原創公仔都係講求包裝同宣傳,
但紙袋同個風車真係要檢討一下,
做緊design既學生都唔會整到咁,
好似求其hea出黎咁

收到,會檢討
小弟身同感受

今年年宵我地都係賣原創產品,成本同你地差唔多都係偏高,最後都係仲有好多貨

海關正垃圾,食屎狗,屌佢老母,唔撚做野

香港人又唔爭氣,繼續買

年宵只會一年比一年多侵權產品,香港玩撚完

握手,但唔好因此向盜版低頭
共勉
呢啲時候梗係止蝕就算
你仲諗住回本
年宵係你度買左隻公仔 覺得好得意
做生意真係好難 下年再努力
加油呀~~~~~ 幫推幫推!
認真年宵都完左幾日,而家你賣唔出想散貨仲想有得賺係難d。仲要人特登出黎交收 年宵完果日賺幾多就差唔多係定數,有人肯三幾十蚊買左去等你唔洗捐曬出去蝕曬已經好好,就唔好諗住想賺仲賣高過成本

呢個價都蝕本架
鋪租人手宣傳佈置加埋
冇可能回本,只係想蝕少啲
呢啲時候梗係止蝕就算
你仲諗住回本

真係冇諗住回本
呢個係止蝕價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞