【首試年宵嚐教訓,現向巴絲求教、求救】

690 回覆
83 Like 579 Dislike
收皮
仲諗住回到本果下先好野
你叫連登仔接貨,不如12年後再賣過
自己重新包裝件事再出貨啦,一件無背景嘅商品,得個你地心知嘅意思係入面,作為消費者,你賣77我當你80,80就當你一百架啦

為佢創造個故事,漫畫之類,包你好快重新訂貨出貨。
70蚊成本真係笑左
一係報大數一係比人搵笨柒
我估你都係後者
咁蠢做咩生意...

唔好意思
我覺得係前者

打咁大段文俾我覺得係
收皮啦 蟹貨仲想「成本價」賣 訓啦
D design 咁核突 1蚊個我都要考慮啦
太貴 設計唔靚 唔值
Strong hold 12年,到時$888一個都得
樓主仲係咁強調原創,產品質素黎講價真係勁ON9
唔鍾意就叫人過主,鍾意就叫人ADD你傾價,
到呢刻都仲想賺盡你都係算吧啦
捐哂佢啦
搵食行遠啲啦屌你老母
個設計太單調
又無gimmick 九唔搭八咁用區議員選舉做主題
仲要賣168
搵鬼買咩樓豬
你隻嘢真係送俾我都嫌阻碇,仲要我五十蚊隻同你買?咪撚玩啦唔該

我自己覺得唔係設計問題既
因為都有唔少女仔鍾意
反而係入貨太多,同埋成本太高累事
當然人手都唔係好夠

笑左

應該少巴打鍾意呢類

咁講啦 就算我同我班friend見到
都唔會鐘意 設計零美感 又無笑位
所以其實你收皮啦好無

利申 絲 修va
好啦,有巴絲覺得柒唔緊要
起碼我可以話係自己一手一腳設計
唔係係淘寶訂先啦
希望下年多啲原創產品,唔好再係pkm,同淘寶雞
早抖啦各位巴絲
晨起一聲早,願你事事都美好

其實柒到你呢個程度係寧願淘寶
唔好覺得自己一手設計就攞嚟打飛機
其實樓主係咪就係個designer?
通常一個人唔會堅持話某啲野係唔柒去到呢個地步
你竟然可以望返啲風車紙袋唔覺得柒,唔係你自己都係你條女啦
定係你覺得 ig嗰堆 自稱 “插圖師” 嘅垃圾係主流美學? (e. g. 大大與小妹)
老實講你地啲畫都柒得非常之類同
隻雞係人地幫你整立體整得好睇左少少,一落平面啲畫啲色啲字,仲衰過XP小畫家畫出黎
而你就係咁話自己本土原創好過淘寶野,你有錢鐘意製造垃圾我唔係環保人士唔理你,但唔該你積下口德唔好再影衰香港本土設計個朵啦好無?
70蚊成本真係笑左
一係報大數一係比人搵笨柒
我估你都係後者
咁蠢做咩生意...

唔好意思
我覺得係前者

打咁大段文俾我覺得係

有幾個人都話佢報大數
叫佢POST 單又扮睇唔到
佢可能加埋個檔租人工設計費去個成本度
個紙袋真係好7 媽呀
你係咪太遲搵廠
整1200 隻 都要$70 真係覺得貴幾倍
情願質地差d
$7 個紙袋仲離譜

唯一可以講既鼓勵說話係你做得好過大檸雞
其實樓主係咪就係個designer?
通常一個人唔會堅持話某啲野係唔柒去到呢個地步
你竟然可以望返啲風車紙袋唔覺得柒,唔係你自己都係你條女啦
定係你覺得 ig嗰堆 自稱 “插圖師” 嘅垃圾係主流美學? (e. g. 大大與小妹)
老實講你地啲畫都柒得非常之類同
隻雞係人地幫你整立體整得好睇左少少,一落平面啲畫啲色啲字,仲衰過XP小畫家畫出黎
而你就係咁話自己本土原創好過淘寶野,你有錢鐘意製造垃圾我唔係環保人士唔理你,但唔該你積下口德唔好再影衰香港本土設計個朵啦好無?

講得一啲都無錯
成個設計感覺仲衰過$10夾公仔個啲,係$12店買啲公仔靚勁多添
明明雞呢種動物俾人感覺係正面,樓主無腦諗埋啲咩弱雞,新年流流買真係想人地幫你開年咩
個紙袋送都唔要啦,你捐左佢做再造紙算啦
呢啲所謂既本土設計,真係人唔笑狗都吠啦
好啦,有巴絲覺得柒唔緊要
起碼我可以話係自己一手一腳設計
唔係係淘寶訂先啦
希望下年多啲原創產品,唔好再係pkm,同淘寶雞
早抖啦各位巴絲
晨起一聲早,願你事事都美好

其實柒到你呢個程度係寧願淘寶
唔好覺得自己一手設計就攞嚟打飛機

見到佢d回覆我祝佢年年收皮日日柒
經典型唔知自己垃圾嘅垃圾
認真見你打咁多字先回覆你
70蚊一隻雞成本
7蚊一個紙袋成本
如果係真既話 , 咪就係你失敗既原因囉
我諗正常人都唔會以呢個價生產。
由設計、生產、宣傳、定價、售賣都錯撚哂
你唔蝕我先覺得有問題。
而家連止蝕都唔撚識,你學咩人玩年宵。
我有去行年宵我見到你個擋我都冇興趣睇

太原創係真既 雖然係現實左啲 但根本唔知係乜

你件product冇我地消費者有既基礎知識

Product name又好似同件product唔多match....

真心左
仲諗住回到本果下先好野

得覺得本就回得7788,不過想散埋啲貨尾同賺盡啲嘢

唔緊要,樓主有善心捐去慈善機構

大家幫下佢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞