【首試年宵嚐教訓,現向巴絲求教、求救】

690 回覆
83 Like 579 Dislike
想問下關architecture咩事

條友自己廢唔肯認
真係唔覺得靚,又0特別、2分
賣$50都難散貨

下次整支「美極配雞脾」好過

不過下年唔係雞年
其實有冇諗過樓主啲雞實物唔係咁柒
而係佢影相影得柒

因為好難明白點解佢咁堅持自己個design係好野

btw我既感覺係樓主一早搵夠平手
上黎賣係為左賺多啲

利申一隻都冇買過亦都唔會買
認真好撚樣衰
狗都唔屌
再分覆NN年前年宵技巧
你之前講的原因係我個年代完全唔成死因,你應該get錯方向。

貨先係靈魂,年宵貨要有三大技巧,一係新鮮新奇,二係食字過引同好意頭,三係要夠大要人人都見到你買左。sorry呢3個賣點你件貨身上搵唔到先,所以先輸

我地果期賣輕汽球,成本好貴因為氣貴,不過我地入左一款香港人比較少見的,就係入半氣的寵物貓貓狗狗氣球,佢唔升唔跌咁,有幾隻腳仔係下面。

一開舖反應一般,但比隔離舖位算好好多,個FD覺得唔係幾對路,因為去貨速度唔夠快,之後忽發奇想,賣 1 蚊比小朋友,然後派左成千蚊貨出街後,成個場的小朋友都拿住我地個波,新入黎行花巿的小朋友見到又搶住要買,雪球效應就黎料,即刻加價都搶住買。

之後果幾晚都係咁,接近多人時間前一兩個鐘蝕賣做promo,然後人潮黎料加價大回本。埋單大執,我地無靚女或乜鬼二創,主要真係比心機搵貨,原創唔係唔夠,最緊要件貨有 point 令到人想要

賺既主因係識得分返你件貨既target 同埋肯搏 抵你賺
唔係打算求其係到扮下死狗檢討下就要連登幫你地班自視過高既廢青執手尾下話
樓主一開頭扮死狗話免費派好過啦
之前耳機個po樓主免費派耳機都有唔少巴打比成本價買 有d仲比得多過成本價
做生意咁驚蝕底注定失敗
就算100個回覆有99個話隻雞樣衰
只要有1個覺得隻雞唔錯,樓主都會覺得隻野有人鍾意有人唔鍾意,係主觀感覺問題,絕對唔會認自己design有問題
總之就係你班連登仔唔識貨
不如我幫下樓主你
首先你入咁多公仔完全自取其辱
年年都有好多人sell公仔啦
點解要揀你果隻
風車又係
如果咁都叫自己設計既
我加多筆上去我又係自己設計啦
個人黎講
柒唔柒已經好撚其次
屌你老母閪
行一轉維園乾貨黎講9成既檔口都賣撚緊公仔
我其實唔知自己係咪行緊公仔跳蚤市場
所以見撚到公仔檔自然選擇pass
不如我幫下樓主你
首先你入咁多公仔完全自取其辱
年年都有好多人sell公仔啦
點解要揀你果隻
風車又係
如果咁都叫自己設計既
我加多筆上去我又係自己設計啦

咁撚樣衰賣168 蚊 唔怪得賣唔出啦

你講緊賣嗰班定啲貨先?

條片應該post去一人一條柒到唔敢睇既片果個post

Btw得弱雞好小小
睇L到火滾,乞食都重夠膽同人講價

等巴絲打幫你做善事積福啦
樓主希望捐晒都唔蝕賣,大家幫幫手
圓樓主嘅新年願望
個公仔就唔知你 其他就收皮啦 乜野風車成本要11蚊 乜野紙袋成本要7蚊呀 當大家傻仔呀? 貼啲單黎睇下先講野啦
想搵隻可愛啲既都冇,叫人點買

眼大大果隻反晒白眼
眼細到一點你果隻,又一pat口水係下面

你下次諗既對象,
一係港女,一係小朋友

呢兩種生物應該係年宵最易叫人俾錢消費
其實樓主將啲雞名變曬 屈雞 家鄉雞 咪走雞分分鐘賣多幾成 名既問題出事
咁既款 老實講細路仔都唔會鍾意
留返12年後再賣過囉
等12年後 下一個雞年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞