【首試年宵嚐教訓,現向巴絲求教、求救】

690 回覆
83 Like 579 Dislike
仲有公仔成本價係好低
D人賣唔出廿蚊大大隻有d直頭丟出去比路人都好過keep住唔放
你成手死貨仲要賣88蚊
加多少少買到正版pkm公仔啦

樓主到而家都無回應過呢樣野,呢刻重想平手價放尾貨 如果真係有lesson learned 而家應該係諗點蝕最少而唔係點賺最多

巴打,重申一次
已經冇諗住平手,呢個價係冇咁蝕既價
如果真係有興趣真係鍾意,telegram傾下價
如果冇興趣,送比人都嫌阻地啦
樓主呢一刻竟然唔係打算要錢唔要貨
仲諗住可以回到本
你話我mean都好
不如你比個理由我點解要88同你買,同你接蟹貨
樓主真心講句,你20-40向巴打賣都可能散到D貨
如過仲諗住打平手,你可以book到下個雞年既年宵

巴打,重申一次
試下唔好design 咁多款, 款多量少實貴,
70蚊成本根本就唔應該整出黎,
咁細隻70蚊你諗下要mark 高幾多先有得賺
先唔講個設計係柒,
你隻野target 咩人先, target 會唔會願意買
講咁多野做乜
講到人地覺得貴唔買好似打壓你地咁
值唔值個價錢從來都係顧客決定架啦
仲有自己唔識控制成本就抵你死啦
咁既公仔要70蚊成本真係笑大人個口
依家賣唔出想走上黎散貨仲賣咁貴
人唔笑狗都吠
理得你自家創作定乜啦
D雞咁撚樣衰
仲要蟹貨賣88蚊 傻撚左?
仲有公仔成本價係好低
D人賣唔出廿蚊大大隻有d直頭丟出去比路人都好過keep住唔放
你成手死貨仲要賣88蚊
加多少少買到正版pkm公仔啦

樓主到而家都無回應過呢樣野,呢刻重想平手價放尾貨 如果真係有lesson learned 而家應該係諗點蝕最少而唔係點賺最多

巴打,重申一次

當你而家40蚊隻賣出去,每隻蝕5成,但你計返年宵當時賣咗賺個啲,照計應該唔會蝕入肉,所以你而家想平手放唔係真係想賺最盡咩
送都唔撚要啦
先唔講價錢
隻雞柒到我唔想放喺屋企
D雞好柒,新年流流邊有人買喊雞
唔好諗住POST上黎連登仲扮熟有傻仔落搭先得架
做生意賣唔出就要止蝕
大把U SOC蝕撚到仆街都50蚊成本價10蚊20蚊照放求散貨
你條傻仔仲諗住上黎開POST撈一筆
唔好諗住POST上黎連登仲扮熟有傻仔落搭先得架
做生意賣唔出就要止蝕
大把U SOC蝕撚到仆街都50蚊成本價10蚊20蚊照放求散貨
你條傻仔仲諗住上黎開POST撈一筆

咪係
講真 你散貨咁既價
邊有人要 $30-$40就差唔多

巴打,重申一次

當你而家40蚊隻賣出去,每隻蝕5成,但你計返年宵當時賣咗賺個啲,照計應該唔會蝕入肉,所以你而家想平手放唔係真係想賺最盡咩

大佬你成手蟹貨仲諗住唔想蝕
留返十二年後把啦
睇左上面咁多人回覆,好多都話公仔成本好低

真心係年宵賣自己design,自己搵廠既公仔,成本真係好撚高,唔該唔好再話20-30就有交易

申利: 年宵失敗者之已轉行賣比卡超

唔好啊,唔好轉投PKM
用下腦啦
蟹貨賣成88蚊 仲話送個紙袋黎真係多謝哂你 計埋運費同你買 起碼要成百蚊 你係買家你會唔會買先 其實扮乜止蝕 我都有經驗 一係你就繼續哂錢租倉擺你既貨 起碼都2千 一係你就拎得50蚊得50蚊 cut哂所有cost佢 唔係你就愈蝕愈多 拎住成箱公仔訓覺

真心係年宵賣自己design,自己搵廠既公仔,成本真係好撚高,唔該唔好再話20-30就有交易

成本貴,銷售
成本都要睇咩月份搵廠整
11月打後 有質素嘅廠一早full晒訂
愈急質素愈差
Post主自己on9左 真係唔好賴香港人同搵連登仔埋單

成本貴,銷售情況唔理想已經係既定事實,但呢刻重要以接近成本價賣就只係咁加不智
用下腦啦
蟹貨賣成88蚊 仲話送個紙袋黎真係多謝哂你 計埋運費同你買 起碼要成百蚊 你係買家你會唔會買先 其實扮乜止蝕 我都有經驗 一係你就繼續哂錢租倉擺你既貨 起碼都2千 一係你就拎得50蚊得50蚊 cut哂所有cost佢 唔係你就愈蝕愈多 拎住成箱公仔訓覺

公仔都還好可以擺下
風車過多兩日真係送都冇人要
樓主仲唔撚明要錢唔要貨呢個道理
仲諗住上連燈等巴打接貨
唔洗蝕咁多 同你有親咩
完全唔覺你有反省過
成本70幾?蝕硬啦,三十或者有人幇你凊貨
散貨都咁嘅價 樓主攬住千二個攬枕過年吧啦
用下腦啦

公仔都還好可以擺下
風車過多兩日真係送都冇人要

公仔成百蚊 我出街行下睇岩買唔好? 風車真係笑大人個口 同唔知點解你d partner 會支持 根本就抵蝕買教訓 投資實賺 仲想係連燈撈返一筆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞