【首試年宵嚐教訓,現向巴絲求教、求救】

690 回覆
83 Like 579 Dislike
屌你老母 睇左一半諗住10蚊買番隻玩下
你仲想賣$88? 傻撚左
想我地點幫呀
行過見到口水雞同弱雞真係直接拆你檔 好彩今年無去維園

樓主,12年後又係一條好漢!
我公仔都小買 公仔仲要70蚊基本上唔會買
原創設計無問題 雞年整雞都冇問題
但係唔夠自己既特色同埋望到d用途似係功課作緊文

btw樓主想止蝕既就唔好再用年宵價賣啦好嗎
年宵賺最多唔係班19大學生
係代理
得罪講句,你唔係覺得呢隻野係年宵入面可以引到啲人望到想買掛..?當然你上面嘅分析有部分我都認同,但會唔會個設計柒先係主因?

我欣賞你完全原創,不過外形唔鮮明,又引唔起路人共鳴,真係要檢討下...

Between 你係散唔到貨嘅50幫你收一隻
弱雞都算ok...其他買唔落手
行過望都廢撚時
BTW 維園唯一買左條魚肉腸$168
有冇人知最後果日幾錢
啲公仔成個波波蛋蛋都唔差

不過個風車啲數字係點黎,話六合彩但係又加14呢啲數字
寧願捐都唔劈價 搵多一蚊得一蚊
點解唔直接捐哂佢?
本土真係好用 掉磚又得 上黎搵食又得🤔

本土小店係免死金牌
依家係你求人買 仲好意思要返成本價
樓主恨錢到傻左
本身想幫你清下啲雞但係個價
老實講個風車你送俾我 我都嫌拎住麻煩
外表唔多討好 你話以卡通主題為主都會有家長買俾小朋友玩下
六合彩主題係就係有香港特色 但多數得老一輩/家長有份玩 後生仔都無乜興趣 我諗 同埋廟入面啲風車靚好多
我隻正版蛋黃哥暖水公仔,又係有屎忽都係70蚊用88蚊買你呢隻雞,不了

想問你係邊到買
樓主恨錢到傻左

樓主點恨錢法 佢想平手走咋wo
樓主
你仲未放得低個包袱

本土,自家設計唔係老馮咁,人地做顧客一定buy
你問自主設計係咪真係咁無價值?
你入得商場,就係要接受你啲設計係可以毫無價值

你而家上黎sell返貨,你唔好再睇「自家設計」,「心血」呢啲字眼咁重

世人睇到只係咕𠱸同風車黎嫁喳
樓主恨錢到傻左

呢壇野單靠網上擺賣,想平手走已經痴線啦
你有幾多存貨?
請連登仔諗諗計仲好啦
反而想個樓主係大學讀咩科
正正常常條team有bba人就唔會發生呢樣野
搞年宵呢d seasonal野
搞咩本土 自家設計?
以上兩點好明顯係呃客用
除非你有一個好掌握市狀況既人係條team入去
一個星期既時間
去賣成千件product
Product attributes
Positioning
Pricing
Promotion
4個p搞好 做好test marketing
唔覺年宵有幾難做⋯
反而想個樓主係大學讀咩科
正正常常條team有bba人就唔會發生呢樣野
搞年宵呢d seasonal野
搞咩本土 自家設計?
以上兩點好明顯係呃客用
除非你有一個好掌握市狀況既人係條team入面
一個星期既時間
去賣成千件product
Product attributes
Positioning
Pricing
Promotion
4個p搞好 做好test marketing
唔覺年宵有幾難做⋯
樓主恨錢到傻左

年宵生肖公仔.. 想蝕住賣清光都有D困難
依家似係叫人 你補貼我 再幫我清空個倉
假設左件貨仲有價值..

但企係連登仔立場 真係捐錢咁捐
只會當買左枝好大件好立體既旗..
原創要時間煲㗎,例如喺 fb/ig 畫漫畫,等 d 人見得多咗, viral 多咗, reach 多咗先攪週邊嘢賣錢…
原創要時間煲㗎,例如喺 fb/ig 畫漫畫,等 d 人見得多咗, viral 多咗, reach 多咗先攪週邊嘢賣錢…

呢句真
無啦啦create新野叫人接受同支持
不如睇下d fb/ig 本土卡通page人地點樣經營
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞