【首試年宵嚐教訓,現向巴絲求教、求救】

690 回覆
83 Like 579 Dislike
炒撚左個designer你地就會成功
老實講你地賣乜撚野唔重要,風車又好,紙袋又好,明信片又好
靚就大把人要,係垃圾都唔緊要,最大問題係你地啲野唔靚仲要係柒
我好希望你可以正視設計柒呢個問題
因為我見你好似係咁迴避呢一點……

我自己覺得唔係設計問題既
因為都有唔少女仔鍾意
反而係入貨太多,同埋成本太高累事
當然人手都唔係好夠

笑左

咁多人屌你個design 都仲話唔關design 事真係好撚野
On lun 9, 而家成堆蟹貨係手重想賺少少離場?輸一半都當贏啦

大家千其唔好買,等樓主蝕下倉租,受下教訓,教你點做生意
靚就大把人要,係垃圾都唔緊要,最大問題係你地啲野唔靚仲要係柒

因為都有唔少女仔鍾意
當然人手都唔係好夠

因為都有唔少女仔鍾意
當然人手都唔係好夠

笑左

應該少巴打鍾意呢類
求咩救,根本就係揾人老襯
講一大堆point話會點改善,根本呢到好多巴打都叫你止蝕賣你地又唔聽
賣得600但入左1200隻既貪心仲未學識教訓?
家陣黎散貨止蝕又要貪心
你當我好小人咁諗,見你地咁既態度,我好懷疑清唔晒捐俾慈善機構係咪吹水博人同情

本身原創係好事,係值得支持值得幫,呢到我覺得係抵讚
但唔係咁樣利用人地食晒你d風險,要散貨仲驚死人地係揾你著數咁
愈追post愈覺得唔抵幫

唔係啊,如果做到20 30蚊,交收都蝕埋時間車費,順豐又貴,所以一定做唔到呢個價

屌,所以啲檔咪年三十時會賤賣散貨囉
運輸倉租都係錢
你條友,賤賣又覺得蝕錢蝕時間
既然對自己既產品咁有個心
咁不如自己去租多幾日散貨場賣返88蚊一隻睇下成績啦
搵水魚
投資涉及風險
而家自己投資失誤就周街搵水魚埋單
投資涉及風險
而家自己投資失誤就周街搵水魚埋單

睇下有冇人鍾意咋,實有人送都唔要
BTW巴打有冇玩過年宵
樓主到呢一刻依然係覺得自己懷才不遇,賣得差係完全因為啲人品味差,唔支持本地創作,宜家成本價賣俾你哋已經益咗你哋,既然係咁,不如我哋俾個機會樓主,一件都千祈唔好幫襯,等佢用其他途徑,特賣場又好,淘寶又好,放去其他地方繼續賣,等真正識得欣賞,有品味的人去買呢種高檔的產品

其實連登唔幫佢散貨
佢就會捐比兒童機構
咁連登巴打都係做緊善事
//5. 即場檔位宣傳同佈置失當:我哋太重視Facebook Page同埋其他媒體宣傳,但忽略咗最重要嘅即場檔位宣傳同佈置。首先,我哋冇呢方面人才,亦都冇詳細諗過呢方面嘅細節,尤其喺執行層面上。//

你重視Facebook Page 宣傳都係得百鬆Like ,係咪真係要檢討下?

因為都有唔少女仔鍾意
當然人手都唔係好夠

笑左

應該少巴打鍾意呢類

btw 我有行過見到,都真係幾柒
年宵貨過完年三十就無任何價值
個設計仲要柒柒哋 講真送都嫌阻訂
上嚟散貨仲諗賺返個成本

人哋超市啲賀年餅都要減價散貨啦
至少曲奇蛋卷過完年都仲可以食
你有咩籌碼仲企硬成本價

pack定箱拎去捐啦
你係咪傻撚左阿 Ching
on撚鳩
本身見你打咁大篇文諗住你真係有反省過
點知原來係諗住用年宵價搵水魚賣蟹貨
我覺得幾得意 不過唔好諗住呢度會有人幫你清貨
樓豬而家仲賣咁貴 擺明係比個藉口自己將啲貨捐曬比慈善機構啦
狗也不屌
睇埋樓主啲回覆就覺得你地連pr都廢

我係絲,我覺得個設計一啲都唔可愛
咁垃圾都想散到貨
你呢隻雞 去肥仔開倉都未必賣得晒

佢又會覺得係香港人唔識欣賞佢地啲小眾創作架啦

好似中學MK妹都畫到出黎咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞