【首試年宵嚐教訓,現向巴絲求教、求救】

690 回覆
83 Like 579 Dislike
睇埋樓主啲回覆就覺得你地連pr都廢

我係絲,我覺得個設計一啲都唔可愛

我直情覺得好柒
唔係自家製就一定要俾面你架
有得俾我揀我會買有巴打post出嚟既雪糕
無得揀.....都唔會買你
太貴,平過m記餐都可以諗諗

條撚屌專覆D支持者
反對,負面意見就SKIP
呢D撚屌仲幫佢手散貨
由頭撚樣攬住D貨過曬成個雞年就岩啦
各位巴絲冷靜啲先
覺得柒根本冇得討論,唔通係咁覆唔柒架
有人鍾意有人討厭係十分正常
買野唔係見年宵就會亂買 更加唔會幫你散貨
講真好多人屋企地方唔係大
年宵一二檔賣公仔咕𠱸 係咪嫌人唔夠煩要買返去揾位擺
可以搵人做吓廣告,出娛樂媒體先
打造麥兜,史諾比呢類嘅角色卡通,之前tvb有播xo仔先十幾分鐘一集,講吓日常無聊話題,例如講大話唔好,要道歉,再落可以教育向出幼兒教育動畫
依家呢個年代,你搵個識畫畫嘅人,po上youtube就得,主要r喺考慮點宣傳俾大家認識
到時呢批蟹貨你x2 price賣都仲得

前提喺你仲有錢搞咁多嘢

有巴絲以為紙做就屌貴
講左係防水膠就有巴絲話唔環保,眾口難調
減到20蚊以下拎去街邊買就得
買野唔係見年宵就會亂買 更加唔會幫你散貨
講真好多人屋企地方唔係大
年宵一二檔賣公仔咕𠱸 係咪嫌人唔夠煩要買返去揾位擺

若有下年唔玩公仔啦,太高風險
屌公司purchase同廠傾到牙血都出埋先傾到價
仲要同logistic夾運費降低成本
咁多程序先可以落單

我唔知樓主同人點傾
但係支那廠睇穿你唔係做開
兼係“一次斷尾“(冇回頭單)
點會計平你?

btw睇左你兩樣主打貨:

我覺得雞平少少應該放得到
如果你“責“好多貨,最好搵d舖頭仔傾下
俾少少水位人地做。

風車呢

買雞送風車:得唔得/想唔想請自己決定。
反正想/要套現甩身係樓主唔係我。
學其他人咁講啦
本土野唔等於賣得
個客就係諗件貨靚唔靚 抵唔抵
利申:今年維園原創野 賺得都幾多
on9 冇藥醫,我玩兩次年宵都未蝕過
你依家蟹貨就係市場話你聽你地錯判mkt
一蚊隻散左佢都可能有d 機既,想連登仔接貨一定不了

睇佢“責“幾多貨囉
多就真係要平放
或者俾d舖頭仔食
咁先可以快甩身。

佢又會覺得係香港人唔識欣賞佢地啲小眾創作架啦

個fb page學人玩政治梗、四格圖、潮文,但係同件貨完全無關又完全笑唔出,都唔知叫離地定貼地

我覺得呢件事話到俾大家聽,件貨唔掂既話做幾多marketing同brand exposure 都無用,話知你搵kol 報紙 雜誌 訪問,巿場同消費者會淘汰你地。

老老豆豆,睇得出你地唔係做生意個味,及早放棄比較好
咁多程序先可以落單

我唔知樓主同人點傾
點會計平你?

俾少少水位人地做。

風車呢

賣雞有送風車啊~
學其他人咁講啦
本土野唔等於賣得

本土係:
好多年輕顧客會望咗先
但如果成舊野係唔靚(普遍眼光)
或者價錢根本唔值得買
一樣冇得諗

喺零售角度,本土唔係大哂。我覺得。
40蚊啦,應該仲有巴絲同你買,80幾真係等扔or下年啦

你依家蝕啲賣出去好過

40蚊我諗我真係會想買返隻
學其他人咁講啦
本土野唔等於賣得

所以要學習既野好多
樓主留返下年 捲土重來啦
咁多程序先可以落單

我唔知樓主同人點傾
點會計平你?

俾少少水位人地做。

風車呢

賣雞有送風車啊~

我純粹睇你fb page見到風車賣28蚊
我可以講過咗年宵
冇得諗

只可以跟雞一個bunch咁出。

我唔知道亦唔理你成本點傾
我覺得七十幾蚊零售的話
你一定有排賣

唔會一蚊隻啦,留比有需要既好啲
要人硬要冇意思啦
樓主留返下年 捲土重來啦

喂我屌你老母臭西
又上黎呃單 食撚屎喇
祝你年頭衰到衰尾

唔會一蚊隻啦,留比有需要既好啲
要人硬要冇意思啦

你get到巴打字面意思only......
學其他人咁講啦
本土野唔等於賣得

本土係:
好多年輕顧客會望咗先
但如果成舊野係唔靚(普遍眼光)
或者價錢根本唔值得買
一樣冇得諗

喺零售角度,本土唔係大哂。我覺得。

唔係大哂,但係如果係本土,講下都得掛
叫人唔好支持淘寶抄襲侵權貨都應該啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞