【首試年宵嚐教訓,現向巴絲求教、求救】

690 回覆
83 Like 579 Dislike
你係咪太遲搵廠
整1200 隻 都要$70 真係覺得貴幾倍
情願質地差d
$7 個紙袋仲離譜

唯一可以講既鼓勵說話係你做得好過大檸雞

係大雞樂ok?

你睇返佢fb

佢好早做喎!

一係fb講大話吹到好有計劃
一係就吹大個批發價搏同情

係年宵這種咁兵荒馬亂既場合
變招快係唯一甩身方法

有香格拉大哂咩?
唔吸引就要諗方法先係路。
70蚊成本真係笑左
一係報大數一係比人搵笨柒
我估你都係後者
咁蠢做咩生意...

唔好意思
我覺得係前者

打咁大段文俾我覺得係

有幾個人都話佢報大數
叫佢POST 單又扮睇唔到
佢可能加埋個檔租人工設計費去個成本度

消費者一般都唔會理佢咩成本

香港人明知佢租貴
知道賺係合理
件貨得或者識推銷
人地就磅水

尤其係咁人迫嘅場合
收到錢就贏

上面連埋我有千九個巴打
1899個都明

得1個唔明

除非係借刀想真正貨主仆街!
隻雞又唔係話超級樣衰既,但個袋真係不敢恭為
知你想想玩好似投票紙咁,但投票紙本身又唔係岀名整得靚
政府野求9其都唔係第一日知啦

仲有就係d 成本邊得黎咁高,紙袋間廠真係鋸你一頸血 仲有上面都有講,d 雞其實同選舉冇乜關係,除非你d 雞係專登惡搞d 立法會議員整隻長毛雞餵精雞就話姐,依家4隻雞都冇personality 單純賣樣 [樣好唔好就見人見止啦, 上面雪糕就真係靚既]

紙袋佢應該係係香港啲乜鬼卡片皇之類訂先搞到咁貴
因為我睇過間間落500個都係咁上下價
但係呢啲拎上大陸做應該平好多
無finishing又用普通繩

同埋隻雞真心好撚7

利申做開紙品design 絲
過左年仲想收返成本
樓豬疊埋心水捐比慈善機構啦
樓豬疊埋心水捐比慈善機構啦

保良局d 小朋友都嫌7
「開設以立法會選舉為主題的攤檔,並將不同的政治元素⋯⋯」
1 超區?幾時架?
2 我match唔倒個幾隻野落去D議員身上
3 fb 最尾口水雞又硬入葡萄
4 上面太多comment 都啱
5 俾人屌左咁多版都覺得懷材不遇,仲要同人private傾
6 祝大家幫幫忙俾樓主送到慈善團體

樓主睇落真係好硬頸
唔岩聽既留言就扮睇唔到唔覆
似足某啲港女
到今時今日仲係覺得自己idea係掂
只係時勢搞鳩佢 唔好彩
真係掂就唔會搞到咁啦
市場決定一切啊 細路

真係扺佢蝕到仆街
首先隻野唔靚,包裝柒,冇名氣
原全諗唔到買嘅原因
但你都叫有心,好過啲仆街賣翻版
人就係咁,睇野好表面,只要產品岩心水,唔會理背後係點,理得你係黑心食物定用有毒化學物質整,只要包裝得靚佢地根本唔會理
首先隻野唔靚,包裝柒,冇名氣
原全諗唔到買嘅原因
但你都叫有心,好過啲仆街賣翻版
人就係咁,睇野好表面,只要產品岩心水,唔會理背後係點,理得你係黑心食物定用有毒化學物質整,只要包裝得靚佢地根本唔會理

完全正確
第一下引唔到人係好濕滯,見左一段時間都係咁就要轉方法sell。

點都好,睇哂樓主有回應既頁數我真心覺得係借刀想隊死果位貨主。

貨主點可能quote哂自己賣乜之後唔係盡力sell,而是同回應既巴打死過?
投資涉及風險
而家自己投資失誤就周街搵水魚埋單

睇下有冇人鍾意咋,實有人送都唔要
BTW巴打有冇玩過年宵

中學成班同學一齊搞, 加加埋埋賺左萬零蚊
有巴絲以為紙做就屌貴
講左係防水膠就有巴絲話唔環保,眾口難調

pvc洗幾貴呀 成日防水膠防水膠
咩膠唔防水先
只係一般學生少用姐
利申:做果行接觸好多
小學雞係幾cute但真心貴 買黎氹小朋友都要諗諗

其實係年宵賣百幾蚊一隻公仔唔算好貴
不過而家過晒氣
樓主又講到自己幾慘搵巴絲幫手清貨
都仲賣高過佢所謂既成本價就唔係好合理囉
20蚊隻散貨啦
開檔想必賺既心態已經泵唔到人買啦
死死氣20蚊隻叫人幫手買就有可能散得晒
暖手⋯⋯呢個冬天都唔凍,邊會有人買

如果呢d係三四十蚊既公仔都仲有人買

但88蚊隻暖手野?不了
見到個fb page就忍唔住笑

其實係年宵賣百幾蚊一隻公仔唔算好貴
不過而家過晒氣
樓主又講到自己幾慘搵巴絲幫手清貨
都仲賣高過佢所謂既成本價就唔係好合理囉

如果係散貨仲想賺錢得罪講句「你今日贏既機會係零.jpg」
之前初一維園有檔賣雞尾包攬枕都係賣唔哂就送比行年宵既人或者送比其他booth
其實開賣頭幾日唔掂就要即劈一半走貨啦

扮高鬥strong hold到而家已經知樓主柒
其實樓主應該係太有自信
上星期有行過你地個攤位
不過睇咗兩眼同個價錢
已經即刻想走
隻野真心又柒又貴
其實樓主應該係太有自信
上星期有行過你地個攤位
不過睇咗兩眼同個價錢
已經即刻想走
隻野真心又柒又貴

佢自信到而家散貨都要黎屌柒人唔識欣賞佢隻雞
巴閉到呢。
最後你捐出去收果個都可能嫌柒
其實樓主應該係太有自信
上星期有行過你地個攤位
不過睇咗兩眼同個價錢
已經即刻想走
隻野真心又柒又貴

佢自信到而家散貨都要黎屌柒人唔識欣賞佢隻雞
巴閉到呢。
最後你捐出去收果個都可能嫌柒

認真88真係唔會買 40就諗得過既,但唔洗風車啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞